Jump to content
Българският форум за музиканти

..Дилема :d


Dawnfall

Recommended Posts

Дойде моментът да си купя първата електрическа китара. Досега свирих само на акустична и най-накрая събрах пари.

 

Почетох, поразгледах и т.н. и възможностите се сведоха до две - Cort EVL-K4 и Ibanez GRG-270B. Днес ходих да ги видя на живо и везните клонят към корта. Вие какво мислите, коя е по-добра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да кажа, че е много субективно да се каже коя е по-добра. Като на картинка и спецификации на мен лично корта ми допада повече, НО съм пробвал и двете китари. Ибанеца беше на един приятел и на мен лично ми беше супер удобен. А корта го пробвах в магазина тъй като по спецификации много ми допадна, но уви - като го хванах загубих интерес, грифа му беше малко дебеличък струните бяха сравнително високи и изискваше известни усилия за да се свири на него. Може би след един сетъп корт-а би било по-удобен - незнам. Но аз лично бих се насочил към ибанец-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OK, аз имам точно такъв Корт.Харесва ми китарата, удобна ми е, бла бла.Ако ти харесва и на теб-взимаш я.В крайна сметка пробваш...това е то! Не разчитай на чуждото мнение, защото колкото хора-толкоз и мнения.Ето, в два поредни поста, например, получаваш различни отзиви за една и съща китара.

Редактирано от sasog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами както казах аз ги пипнах и двете на живо и си изградих мнението. Просто исках да видя мнението на другите хора, които са свирили на двете китарки. В крайна сметка най-вероятно ще взема корта.

 

Едит - не се доизказах, изградих си мнение, но пак има капка колебание :) Иначе нямаше да е дилема вече, хаха.

Редактирано от Dawnfall
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като 1-ва китара флойда няма ли да ти е сериозен проблем , пък и забрави за какъвто и да е по класически саунд . Поздрави и Весели празници

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам абсолютно същия ибанец и съм много доволен. За парите които даваш това е наистина добра и качествена китара. Но наистина смятам че с това тремоло тип "floathing" няма да ти е леко ... ще береш много ядове с настройването. А пък и ако смяташ да сменяш строя ще ти е трудно без октавер... самото пренастройване на китарата изисква пренатягане на пружините на тремолото. Има същия модел ибанец с обикновенно тремоло, който е малко по евтин. За другата китарка нищо не мога да кажа... дано съм помогнал :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че настройването отнема бая време, но с натрупването на опит се надявам да я настройвам по-бързо. Но както и да е, вчера взех корта :)

 

1678184471_s.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.