Dawnfall Публикувано Декември 22, 2008 Публикувано Декември 22, 2008 Дойде моментът да си купя първата електрическа китара. Досега свирих само на акустична и най-накрая събрах пари. Почетох, поразгледах и т.н. и възможностите се сведоха до две - Cort EVL-K4 и Ibanez GRG-270B. Днес ходих да ги видя на живо и везните клонят към корта. Вие какво мислите, коя е по-добра? Цитирай
black_waltz Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 Първо искам да кажа, че е много субективно да се каже коя е по-добра. Като на картинка и спецификации на мен лично корта ми допада повече, НО съм пробвал и двете китари. Ибанеца беше на един приятел и на мен лично ми беше супер удобен. А корта го пробвах в магазина тъй като по спецификации много ми допадна, но уви - като го хванах загубих интерес, грифа му беше малко дебеличък струните бяха сравнително високи и изискваше известни усилия за да се свири на него. Може би след един сетъп корт-а би било по-удобен - незнам. Но аз лично бих се насочил към ибанец-а. Цитирай
sasog Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 (Редактирано) OK, аз имам точно такъв Корт.Харесва ми китарата, удобна ми е, бла бла.Ако ти харесва и на теб-взимаш я.В крайна сметка пробваш...това е то! Не разчитай на чуждото мнение, защото колкото хора-толкоз и мнения.Ето, в два поредни поста, например, получаваш различни отзиви за една и съща китара. Редактирано Декември 22, 2008 от sasog Цитирай
Dawnfall Отговорено Декември 22, 2008 Автор Отговорено Декември 22, 2008 (Редактирано) Ами както казах аз ги пипнах и двете на живо и си изградих мнението. Просто исках да видя мнението на другите хора, които са свирили на двете китарки. В крайна сметка най-вероятно ще взема корта. Едит - не се доизказах, изградих си мнение, но пак има капка колебание Иначе нямаше да е дилема вече, хаха. Редактирано Декември 22, 2008 от Dawnfall Цитирай
BWC Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Като 1-ва китара флойда няма ли да ти е сериозен проблем , пък и забрави за какъвто и да е по класически саунд . Поздрави и Весели празници Цитирай
shadow2 Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Аз имам абсолютно същия ибанец и съм много доволен. За парите които даваш това е наистина добра и качествена китара. Но наистина смятам че с това тремоло тип "floathing" няма да ти е леко ... ще береш много ядове с настройването. А пък и ако смяташ да сменяш строя ще ти е трудно без октавер... самото пренастройване на китарата изисква пренатягане на пружините на тремолото. Има същия модел ибанец с обикновенно тремоло, който е малко по евтин. За другата китарка нищо не мога да кажа... дано съм помогнал Цитирай
Dawnfall Отговорено Декември 24, 2008 Автор Отговорено Декември 24, 2008 Знам, че настройването отнема бая време, но с натрупването на опит се надявам да я настройвам по-бързо. Но както и да е, вчера взех корта Цитирай
Recommended Posts