Striker_II Публикувано Декември 21, 2008 Публикувано Декември 21, 2008 извинявам се за тъпия въпрос, но ме интересува колко ома са потенциометрите за volume и tone... защото искам да поправя една стара кремона, която била на баща ми и е събирала прах на тавана в продължение на години, а сега си плаче за такива.. питам защото на "оригиналните" потенциометри не пише нищо ... П.С. извинявам се ако е имало такава тема... ако някой знае и може да ми помогне ще съм мо много благодарен... благодаря предварително... Цитирай
grunge_is_dead Отговорено Декември 21, 2008 Отговорено Декември 21, 2008 Колега, малко си сбъркал подфорума. Та стандартните стойности които се използват са 250к (кило ома) за китари със сингли и 500к за китари с хъмбъкери, или смесени конфигурации. Разбира се може да си сложиш на твоята китара каквито искаш, но това ще променя и гласеца и. От значение е и законът по който се променя съпротивлението на потенциометъра. Използват се т.н. линейни пот. за "тоне" и логаритмични за "волюм". Предполагам на твоята кремона и 2-та са лиенйни, но знам ли? Цитирай
Striker_II Отговорено Декември 21, 2008 Автор Отговорено Декември 21, 2008 хаха ... то пък един гласец вади - направо мъртвец буди... тя е с 3 "сингъла" ако могат даже да се нарекат адаптери... ще видя. Може и да изключа тон потенциометъра от веригата пък да видим.... смятам да си поиграм с тая китарка и да я направя прилична къстъм китарка .... благодаря ти за отговора все пак.. Цитирай
Recommended Posts