mitkosan Публикувано Декември 19, 2008 Публикувано Декември 19, 2008 (Редактирано) Здравейте колеги, Дълго време се чудех в коя тема да постна моя "проблем", накрая реших, че тук е най-правилното място, защото слушалките са неделима част от синтезаторите и 80 процента от Вас ги използват често. Свиря предимно на слушалки (в панелен апартамент съм), до сега използвам AKG K66 (32 ома, 200 мили вата, чест. характ. 18-22000HZ) и да ви кажа съм средно доволен от тях. В смисъл, смятам, че инструмента ми - Корг Тритон - не може да покаже целият си потенциал на тези слушалки, имам чувство, че все нещо е орязано, че звука е постен, направо "черно-бял". Възможно е да си въобразявам и за това се допитвам до Вас- разбирачите. Когато купувах Тритона ме "подмамиха" дадоха ми да го тествам с АКГ К271 - топ класа на слушалките на АКГ, нямам думи да Ви обясня какво чух - феерия от звук направо. Когато се прибрах и го пуснах на мойте домашни слушалки - Филипс по онова време, имах чувство, че съм се прецакал жестоко с покупката - от тогава все си мисля, че проблемът е в слушалките... Опитах да вържа свирката на домашните ми колонки (тези от РСто) ама и от тях не съм доволен (моделът е Креатив Инспаър 3100) Сега съм се огледал в най-новия им студиен модел АКГ 272HD - цената не е от най-ниските, но мога да си я позволя за Коледа. Говорих с хора, които разбират и те ми казаха, че не ми трябвало тези слушалки, защото човешкото ухо така и така чувало само от 20-20000Hz, а AKG K272 са (16-28000Hz, 200мили вата, 55 ома, затворен тип). Остава обаче логичния въпрос, защо тогава, като не се използват се произвеждат изобщо и защо цената им е направо космическа сравнени с Филипс да речем (първите ми слушалки бяха Филипс, уж като характеристики бяха убиец - така поне пишеше на книжката, а звука пък с тях беше направо отврат, все едно китайска играчка, семплирана на моно). Основната ми идея е да изцедя максималното на моя инструмент, да се накефя на звук. Ето линк на това, което съм гледал http://www.akg.com/personal/High_Definitio...,_psmand,1.html Тук е Вашата помощ - Какво ще ми препоръчате? Варно ли е, че не си струва? Отворени или затворени слушалки - AKG 272 или 242 (15-25000Hz)? Кое е важно, като параметър да се гледа в едни слушалки - честотна характеристика, омове, ватове, децибели - моля дайде акъл. Кое е най-доброто, което мога да си позволя в диапазона до 220 лева (Колкото е АКГ 272HD в момента). И последно, студийни слушалки ли ми трябват или обикновенни - макар да гледам, че обикновенните може и да са по-скъпи ( http://www.akg.com/personal/Wired,pcatid,4,_psmand,1.html ) Дано не съм Ви досадил и разчитам на Вашето мнение. Поздрави на Всички и весели Коледни и Новогодишни празници. Митко Редактирано Декември 19, 2008 от mitkosan Цитирай
jordanil Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 (Редактирано) хубавият кон и по съдран чул си личи...ако разбираш какво искам да кажа... аз си купих от Техномаркет някакви ...Филипс от 50 лв бяха и съм много доволен,но ги ползвам през деня....--вечерта се свири на апаратурата Редактирано Декември 19, 2008 от jordanil Цитирай
misho.d Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Аз ползвам слушалки само когато просвирвам нещо м/у почивките и те са некви измислени но стават за мен нема зн. какви са но ти трябва да си направиш стандарт на звучене за тебе лично, и не забравяй че през клавира ще се чува по-добре. Така че уплътнявай панелката. И тези честоти то Ухото не може да ги хване, особено високите. Пък и музикантите са малко глухи. :) :hysterical: Цитирай
mitkosan Отговорено Декември 21, 2008 Автор Отговорено Декември 21, 2008 (Редактирано) Честно да си призная - разочарован съм. Очаквах да се изпише много по темата, явно познанието в тази материя е слабо. Получих няколко Л.С. оказва се, че не само аз се вълнувам от този въпрос и за това ще споделя мойте впечатления, както се е видяло ще научим истината по трудния начин - с проба-грешка. Вчера бях в демо центъра на "Динакорд" на Искърско шосе - хората там не са и чули за АКГ К272 НД, но пък продават стария и златен модел АКГ К271 МКІІ - взех значи аз слушалките, седнах на моята свирка Корг Тритон - имаше една в центъра и се заслушах - Няма никакво съмнение, топмодела си го бива, чува се повече от това, което аз успявам да доловя като звук - Бих ги оценил на 2 пъти по добри от моя модел К66 - Какво обаче прави впечатление - АКГ К271 е 2 пъти по - добър от К66 (това е хубаво), лошото е че К66 струва 66 лева, а К271 - 280 , демек казано най-просто за 2 пъти по добър звук, се плаща 4 пъти отгоре - което вече не е добре. Имах най-добри намерения да ги купя тях, но просто сделката не е изгодна. Съвет към начинаещите - ако се чудите какво да купите (златен баланс - цена / качество) Ваш логичен избор би трябвало да бъде АКГ К77 (новия модел на К66), за тия които се чудят как да си похарчат парите - скачайте на К271/272. От друга страна 272 вече се водят HD, което би трябвало да е по-добро от 271, 271 навъртяха вече доста годинки, модела е поне на 6-7г., а освен това 272 е 219 лева в Техномаркет... Аз лично от Филипс категорично не съм доволен. Ако някой има наблюдение /наслушения :-) моля да сподели своя опит тук. Поздрави, Митко Редактирано Декември 21, 2008 от mitkosan Цитирай
eXile Отговорено Декември 24, 2008 Отговорено Декември 24, 2008 тези честотни характеристики на слушалките... ако бяха верни... никога не се доверявай на спецификации. и 90% от случаите на човека, който стои на щанда. вземи едно СД плеърче, сложи едно сд с музика, ако може да не е от мп3, или поне не от 128бпс мп3-ка и тествай яко. това му е майката. и аз доскоро нямах вкъщи къде да слушам какво всъщност може моя корг тритон ле, но скоро си взех едно домашно усилвателче с 2 прилични колони и е... пф! баси, преди сменях слушалки, тъпи 2.1 системи, разни стари радиа... разликата е потресаваща Цитирай
mitkosan Отговорено Декември 24, 2008 Автор Отговорено Декември 24, 2008 тези честотни характеристики на слушалките... ако бяха верни... никога не се доверявай на спецификации. и 90% от случаите на човека, който стои на щанда. вземи едно СД плеърче, сложи едно сд с музика, ако може да не е от мп3, или поне не от 128бпс мп3-ка и тествай яко. това му е майката. и аз доскоро нямах вкъщи къде да слушам какво всъщност може моя корг тритон ле, но скоро си взех едно домашно усилвателче с 2 прилични колони и е... пф! баси, преди сменях слушалки, тъпи 2.1 системи, разни стари радиа... разликата е потресаваща Exile, мойте уважения към теб, ама това е най-неграмотното изказване до момента, ето мойте доводи: -Нито дума по темата, чист спам. - характеристиките на АКГ са точни, като швейцарски часовник, хората си залагат главата и 60 годишен опит в правене на професионално озвучаване. Като се каже АКГ в профи средите и хората свалят шапка. - Да се слуша МР3 и да се тестват слушалки е меко казано... непрофесионално. Всички знаем, че точно МР3 формата е осакатен и от честоти и от към битрейд, и от канали, и от какво ли не. Да слушаш МР3 със студийни слушалки си е престъпление. Виждам, че познаването на тази материя тук е слабо и макар да очаквах конкретни отговори не ги получих. Лично аз за себе си открих истината - който се интересува от нея - може да посети следния адрес: http://www.akg.com/site/powerslave,id,40,n...anguage,EN.html и да чете. Поздрави, Митко Цитирай
KING4o_kardana Отговорено Декември 25, 2008 Отговорено Декември 25, 2008 Честно да си призная - разочарован съм. Очаквах да се изпише много по темата, явно познанието в тази материя е слабо. споко то в пове4ето теми е така ....вси4ки разбират .... Цитирай
eXile Отговорено Декември 25, 2008 Отговорено Декември 25, 2008 миткосан, горе долу положението е, че какъвто въпроса - такива отговорите. питането ти по-скоро хайфискто, отколкото музикално, така че http://www.bgaudioclub.org/forum/viewforum.php?f=51 тва за мп3-то ще го подмина, понеже очевадно сме на едно мнение, не знам защо си решил друго. също и за верните честотни характеристики нямам какво да кажа. абе ти си знаеш весели празници Цитирай
Recommended Posts