Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте всички!,

имам една идея и изкам малко помощ от ваша страна,

Та идеята ми е следната имам: оригинал

или така моднат: сега

а изкам да направя ново тяло

такова(ама басс) това

та въпроса ми към вас е от каде да намеря чертеж на такова нещо и от какво дърво да го направя, както и всичко нататък

(смятам да използвам само грифа от стария басс)

благодаря и чакам вашата помощ

Редактирано от Spi† Fire
Отговорено

Моят скромен съвет е да изрежеш средната част от тялото в момента, да залепиш от двете страни някакви дървении, от които да си направиш рогата и стърчащите ръбове и накрая една боя и всичко заспива. Не се занимавай да си правиш собствено тяло - прекалено тегаво е, а тялото, което имаш в момента, стига естествено да е оригиналното, ще дава достатъчно състейн и топъл звук, за да се лишаваш от тях за непредсказуем резултат от дървениите на ново тяло.

Поздрави,

Влад

Отговорено

Моделът, който си избрал е ESP EX.

Четежи на всякакви китари има в http://www.guitarbuild.com

Потърси там четеж на този модел.

В краен случай четеж на Gibson Explorer също може да ти свърши работа, защото ESP с аоткраднали модел аименно от него, с малки промени, за да не ги съдят батковците от Гибсън.

В краен случай можеш да вземеш снимка на ESP EX и да я уголемиш с програма до желани размери.

Като цяло имай предвид, че нагаждането на тяло на китара към гриф на бас не е толква просто, колкото изглежда. Има особености при позициониране на адптерите, на нек покета и т.н. поради разликата в скАлите.

Може да се наложи уголемяване или смаляване на тялото според случая.

Отговорено

Точно затова и предложих да използва настоящото тяло и само да промени формата с допълнителни парчета :(

Поздрави,

Влад

Отговорено

А ще ми кажете ли от каде по БГ мога да си поръчам облицовки за басс адаптри/poket, panel , нз как се водят точно / , и кажете какъв материал да използвам за допълненията по тялото