Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпроси


napster66

Recommended Posts

Пичове начинаещ съм.Не знам НИТО ЕДИН ТЕРМИН,който вие използвате ще помоля простичко да ми обясните/отговорите на следните 2 въпроса:

 

1.Да ми обаясните какво са 1,2,3 и 4 и за какво служат 413hb8.th.png

2.Освен усилвател нещо друго ще ми е нужно ли за ел.китара

 

Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей значи както си написал 1 служи за регулиране на цялостната сила на звука 2 и 3 са ти самият тон на адаптерите и 4 е превключвателя между адаптерите(на кой искаш да свириш)Иначе щом си начинаещ мисля,че за сега само 1 кубе(усилвателче) ще си свърши работа

 

Успех ти желая за напред :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не спокойно цялата регулация на тона е от самите адаптери настройката на самата китара няма нищо общо.

 

Успех :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам,но имам още 1 въпрос.Може ли ел.китара да свири като акустична и ако може да обясниш как става и дали става на всички ел.китари така да се свири.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може, разбира се ! Това става чрез ефект който моделира звука на акустична китара.Ето например Digitech RP 250 (http://digitech.com) е мулти-ефектен процесор , китарата може да звучи по най-различни начини когато свириш през него и една от тях е симулацията за акустична китара. Ето на този линк може да чуеш (ефекта за акустична китара е под номер 28)

http://www.digitech.com/products/Multi-Eff...o/RP250Demo.php

 

Всъщтност ел. китарата може да издава всякакъв звук ! Успех :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами лично този Digitech RP 250 , струва 259 лв с ДДС от Фактор (на промоция са, иначе са около 300лв).Идва със захранване, 2-3 кабела,упътване и там каквото си идва с него :) С него може да изкараш всякакъв звук ... Горещо препоръчвам ! Има ужасно много ефекти в него.

 

Иначе ако искаш само един ефект (камионче), може да огледаш има такива много, но според мен не си заслужава, защото имат солени цени, а пък само един ефект който може леко да го променяш от потенциометрите на ефекта.Аз поне не знам за единичен ефект за симулация на акустична китара, но би трябвало да има подобен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо просто не отидеш на 3-4 урока , там даскала ще ти разясни сичко , даже може и да ти помогне да изминеш 1-те стъпки към правилната техника. ( И със сигурност 6те ти е мн интересно)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе ако искаш само един ефект (камионче), може да огледаш има такива много, но според мен не си заслужава, защото имат солени цени, а пък само един ефект който може леко да го променяш от потенциометрите на ефекта.Аз поне не знам за единичен ефект за симулация на акустична китара, но би трябвало да има подобен :hysterical:

Не искам да се заяждам, но понякога качеството е по-важно от количеството. В случая, като за начинаещ, процесорът наистина е добро решение, защото може да се добие представа как звучат различните ефекти.

Има педалчета за симулация на акустична китара - например http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=149 или по-евтиното му пластмасово копие - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=180290783331

 

Но те имат за цел да наподобяват звука на акустична китара. На мен ми се струва, че авторът на темата има предвид по-скоро чистия звук на китарата - когато се включи в чистия канал на усилвателя, китарата има чист звук, почти като на акустична, т.е. не звучи "метълски" ;) При увеличаване на усилването (гейна) на усилвателя, в звука постепенно започват да се появяват изкривявания (дисторшън) и да звучи първо по-рокаджийски, а при висок гейн - "метълски". (дж-дж-дж :hysterical: ) Ако усилвателят е слабичък, може да се ползват и външни педалчета - дисторшън ефекти. Всъщност те май са най-често срещаните ефекти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.