napster66 Публикувано Декември 14, 2008 Публикувано Декември 14, 2008 Пичове начинаещ съм.Не знам НИТО ЕДИН ТЕРМИН,който вие използвате ще помоля простичко да ми обясните/отговорите на следните 2 въпроса: 1.Да ми обаясните какво са 1,2,3 и 4 и за какво служат 2.Освен усилвател нещо друго ще ми е нужно ли за ел.китара Мерси предварително! Цитирай
zeratuL_x Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 Здравей значи както си написал 1 служи за регулиране на цялостната сила на звука 2 и 3 са ти самият тон на адаптерите и 4 е превключвателя между адаптерите(на кой искаш да свириш)Иначе щом си начинаещ мисля,че за сега само 1 кубе(усилвателче) ще си свърши работа Успех ти желая за напред Цитирай
napster66 Отговорено Декември 14, 2008 Автор Отговорено Декември 14, 2008 Мерси много!Още един въпрос ако промена тона на адаптерите мога ли да разстроя китарата ? Цитирай
zeratuL_x Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 Не спокойно цялата регулация на тона е от самите адаптери настройката на самата китара няма нищо общо. Успех Цитирай
napster66 Отговорено Декември 14, 2008 Автор Отговорено Декември 14, 2008 Съжалявам,но имам още 1 въпрос.Може ли ел.китара да свири като акустична и ако може да обясниш как става и дали става на всички ел.китари така да се свири. Цитирай
Victoroth Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 Може, разбира се ! Това става чрез ефект който моделира звука на акустична китара.Ето например Digitech RP 250 (http://digitech.com) е мулти-ефектен процесор , китарата може да звучи по най-различни начини когато свириш през него и една от тях е симулацията за акустична китара. Ето на този линк може да чуеш (ефекта за акустична китара е под номер 28) http://www.digitech.com/products/Multi-Eff...o/RP250Demo.php Всъщтност ел. китарата може да издава всякакъв звук ! Успех Цитирай
napster66 Отговорено Декември 14, 2008 Автор Отговорено Декември 14, 2008 А горе долу каква е цената на 1 ефект ? Цитирай
Victoroth Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 Ами лично този Digitech RP 250 , струва 259 лв с ДДС от Фактор (на промоция са, иначе са около 300лв).Идва със захранване, 2-3 кабела,упътване и там каквото си идва с него С него може да изкараш всякакъв звук ... Горещо препоръчвам ! Има ужасно много ефекти в него. Иначе ако искаш само един ефект (камионче), може да огледаш има такива много, но според мен не си заслужава, защото имат солени цени, а пък само един ефект който може леко да го променяш от потенциометрите на ефекта.Аз поне не знам за единичен ефект за симулация на акустична китара, но би трябвало да има подобен Цитирай
BWC Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 Защо просто не отидеш на 3-4 урока , там даскала ще ти разясни сичко , даже може и да ти помогне да изминеш 1-те стъпки към правилната техника. ( И със сигурност 6те ти е мн интересно) Цитирай
fluti Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Иначе ако искаш само един ефект (камионче), може да огледаш има такива много, но според мен не си заслужава, защото имат солени цени, а пък само един ефект който може леко да го променяш от потенциометрите на ефекта.Аз поне не знам за единичен ефект за симулация на акустична китара, но би трябвало да има подобен Не искам да се заяждам, но понякога качеството е по-важно от количеството. В случая, като за начинаещ, процесорът наистина е добро решение, защото може да се добие представа как звучат различните ефекти. Има педалчета за симулация на акустична китара - например http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=149 или по-евтиното му пластмасово копие - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=180290783331 Но те имат за цел да наподобяват звука на акустична китара. На мен ми се струва, че авторът на темата има предвид по-скоро чистия звук на китарата - когато се включи в чистия канал на усилвателя, китарата има чист звук, почти като на акустична, т.е. не звучи "метълски" При увеличаване на усилването (гейна) на усилвателя, в звука постепенно започват да се появяват изкривявания (дисторшън) и да звучи първо по-рокаджийски, а при висок гейн - "метълски". (дж-дж-дж ) Ако усилвателят е слабичък, може да се ползват и външни педалчета - дисторшън ефекти. Всъщност те май са най-често срещаните ефекти Цитирай
Recommended Posts