Glacierise Публикувано Септември 6, 2005 Публикувано Септември 6, 2005 (Редактирано) Има един номер, дето Алекси го прави много често - звучи като флажолет, който обаче в началото е нисък, мътен и замазан, а след това го вдига, и става чист и висок. Пример - точно в началото на 1вото парче от новия Bodom, когато влиза соло китарата. Аз пробвам да направя нещо такова, обаче успявам единствено, като вкарам естествен флажолет, докато съм свалил тремолото надолу, и после го вдигам нагоре. Ама не се получава баш така - няма го тва мръсното отдолу, което си е баш яката част! Тоест, като тези на IA Ако някой може да го направи тва, да обясни и, като бонус, ако постне и видео... Бе черпим! Редактирано Септември 6, 2005 от Glacierise Цитирай
black_waltz Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 новия бодом още не съм го слушал ама ако в това за което си мисля тактиката е следната: натискаш яко ръчката да се отпуснат струните праиш един естествен флажолет на 17и праг на 3та струна и отпускаш бавно ръчката и готово такива можеш на много места да си правиш примерно в уорхарт е на 17и ама на втора струна и така... дано да съм оцелил какво питаш, и да съм помогнал Цитирай
Glacierise Отговорено Септември 6, 2005 Автор Отговорено Септември 6, 2005 Aбе и аз така го правя, ама много чисто излиза! А при него чисто е само накрая, "изплува" флажолета. Е тва не ми е ясно как се прави. Цитирай
black_waltz Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 ми да де чух песента, това (май) е на същия принцип само че на 4-таструна(може и 5а да е, мързи ме ся да си свалям китарата в до) на 10 праг някаде, пробваи пък дано стане Цитирай
Sieger Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 (Редактирано) Ако става въпрос за което си мисля пробвай тъй: 1. Натискаш арма максимално надолу 2. Перваш с пръст 7мо на 3та струна примерно и леко по4ваш да качваш арма (на свободна струна фактически) 3. Малко преди да си го качил на макс докосваш съвсем леко 7мото прагче и бързо си махаш пръста такаче да изкараш естествен флажолет и проължаваш нагоре 4 Воала Мога да запиша и някво видео ако не се оправиш... Редактирано Септември 6, 2005 от Sieger Цитирай
Glacierise Отговорено Септември 6, 2005 Автор Отговорено Септември 6, 2005 Aaaaaaaaa супер, тва вече изглежда като че ще проработи Утре поствам отзиви, че съм се ноо напил сеа Цитирай
Bo Yan Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Не знам и аз къде се бутам, като това свирене не ми е много ясно, ама чуй Unskinny bop (Poison)... освен че китариста е супер, мега, ултра як, там влизането на китарата май е нещо като това, което те вълнува. Мене адски много ме кефи ... тъжното е, че никога не съм имал китара с ръчка иначе само такива номера щях да правя... то май по-добре че не съм имал, та да се науча да свиря, че иначе още щях само да вия с уамито... Цитирай
Glacierise Отговорено Септември 7, 2005 Автор Отговорено Септември 7, 2005 @Sieger: Аааа пич, стана! Евалата, че черпим верно! Леле, почупвам се от кеф! Цитирай
Glacierise Отговорено Септември 7, 2005 Автор Отговорено Септември 7, 2005 Едит: А баш като Алекси става, когато след първоначалното "перване", докато вдигаш тремолото, пръстът стои точно до струната, и постепенно "обира" все повече от трептенето, докато накрая остане само флажолета! Цитирай
Sieger Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Хаха радвам се, че съм помогнал Ама да знаеш, че тези номера бързо писват За това китаристите винаги сме жадни за още гъзарий! Едит: А баш като Алекси става, когато след първоначалното "перване", докато вдигаш тремолото, пръстът стои точно до струната, и постепенно "обира" все повече от трептенето, докато накрая остане само флажолета! Tryed it out! WORKS FINE! Да това не го бях правил и са е съвсем ОК! 10x Цитирай
Recommended Posts