patient Публикувано Декември 10, 2008 Публикувано Декември 10, 2008 Сдобих се с чифт Инвейдъри, производство на Уилкинсън. Вързал съм ги според ей тая схема ЦЪК! от сайта на SD, с това уточнение, че съм сложил по едно ключе на всеки адаптер, за превключване в сингъл режим. Проблемът ми е, че при ползване на драйв или преамп с висок гейн, тия момчета почват да квичат като прасета в коледна утрин. Успявам да го коригирам с тон контрола, но така губя доста от високите честоти. Въпросът ми е откъде идва гнусното пищене - от стойността на кондензатора или някой от ключовете генерира собствен капацитет и омазва картинката. Идеи, предложения?! Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 10, 2008 Отговорено Декември 10, 2008 Има голяма вероятност проблема да е от усилвателя или ефектите. В какво ги включваш ? Цитирай
patient Отговорено Декември 10, 2008 Автор Отговорено Декември 10, 2008 Пускал съм ги в Line 6 Spider, Marshall MG 10, както и Digitech RP-80, Digitech Metal Zone, Boss GT-10 и Sansamp GT-2 включени директно в пулта. Проблемът е, че това се проявява основно при дисторшън ефекти базирани на овърлоуд на операционния усилвател, само при високи гейнове на ефекта. Знам, че въпросните адаптери са с доста висок аутпут, ама в крайна сметка, това им е и идеята. Преди известно време имах подобен проблем със Sansamp GT-2, който сам си сглобих, но там отчетливо при висок гейн си се чуваше пегел и се оказа, че проблемът беше в байпас суича, чийто собствен капацитет беше достатъчен да генерира перфектна синусоида около 3kHz. Разкарах го и всичко си е тип-топ. В случая, пищенето се проявява, когато оставя някой тон да отзвучи или просто оставя китарата без да свиря на нея и без да докосвам струните. Въпросът е дали мога да реша това схематично или просто трябва се примиря, че не мога да издуя гейна до дупка. Да уточня само, че се случва при всички възможни комбинации S-S, S-H, H-S, и т.н. включително и когато е включен само единия адаптер независимо в какъв режим. Следващата ми стъпка е да вържа адаптерите "на твърдо", без да минават през ключета и потенциометри, но ми се щеше да сондирам мнения преди да разглобя всичко и да започна от нулата. Цитирай
Montanskio Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Махай го тоя суйч и ще си стане класическа джаз схема: 2 волюм/1 тон и хич да не ти пука. Може и да е от него, много са проблемни от време на време прешключвателите Цитирай
Recommended Posts