Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесор или китара


WaNTeDd

Recommended Posts

Сега по празниците ще навалят повече пари..таа се чудя ,за да изкарвам по-готин звук дали първо да си зема китара -Jackson DK2M или процесор-VOX Tonelab LE.Сегашната ми китара не е лоша мн готин адаптер има но все пак Jackson-а е по-добре ест... Но нещо настоящият ми ефект не ме кефи вече.Ина4е усилвателя ми е Fender frontman 15g.. казвам го защото и той играе не малка роля в звука.Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че сам си отговаряш на въпроса - доволен си от настоящата си китара, не си доволен от апаратурата си, явно процесорът ще има повече добавена стойност.

 

Две забележки:

- Vox Tonelab LE (много добър, но по-умерен рокаджийски звук) и Джаксън (китари предимно за метъл) нещо не ми се връзват като стилова ориентация - имай предвид, че, ако си ориентиран po-skoro към метъл, има по-добри варианти за процесор - Line 6, Boss, Digitech ...;

- Fender Frontman 15G вероятно играе немалка роля за звука, но едва ли е особено положителна:greenangel:; иначе няма голямо значение от гледна точка на съвместимост с процесора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си земи яко кубе, защото колкото и да е добър ефекта като кубето ти има мижаво говорителче и е нисък клас няма да ти се подобри особено звученето... Ако целта обаче ти е да свириш по репетиции в разни репетиционни и по концерти е доста удобно да имаш добър процесор.Дай малко по-подробна информация какво и как свириш :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми свиря рок.Знам че Jackson е метъл , но специално тази китара съм свирил на нея и мн ми допадна.Освен това аз искам звука ми да е малко по-мощен незнам дали тфа е точната дума...За солови песни,защото това уча и на уроците.А за сегашната китара някфа First Act e , обаче адаптера е сменян... и Светлин Стайков ..той ми е учителя ,каза че свири мн яко адаптера и наистина мн яко обажда.Обаче трябва и нова китара , но наистина може би първо ще зема процесора.Мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.