Falstat Публикувано Декември 3, 2008 Публикувано Декември 3, 2008 Изкам да попитам дали някои във форума знае къде може да се следва с китара (в България и чужбина)? Аз бях чул за някакъв университет в Англия но отдавна не си спомням името му ще помоля ако някои знае подобно учебно заведение да ми каже и по възможност да постне линк към саита на училището Благодаря ви предварително ... Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 По принцип има ОГРОМНО значение какво точно искаш да следваш - класическа китара или модерна музика. В БГ вариантите са ДМА Панчо Владигеров, НБУ, СУ (педагогическия факултет), пловдивската академия за танцови и музикални изкуства, Югозападен Унивеситет Благоевград. Сигурно има и още някои, които не знам. В чужбина има безброй университети и консерватории, като изборът се определя от насоката, в която искаш да се развиваш. Поздрави, Петър Цитирай
savov Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 С класическа китара можеш да следваш и във Великотърновския университет...ВТУ"Св.Св.Кирил и Методий". Но музиката е в Педагогическия факултет... т.е. ще вземеш диплом за учител по музика. Точното наименование на специалността е - Педагогика на обучението по музика. Има бакалаварска и магистърска степени...както и редовна и задочна форма на обучение. Преподавател в момента по китара там е още Жечо Енчев. Успех! Цитирай
Falstat Отговорено Декември 5, 2008 Автор Отговорено Декември 5, 2008 Благодаря за отговорите , попринцип се занимавам с електрическа китара не с класическа , кой са по-добрте варианти за този вид музика ? а и ако може да ми кажете как става кандидатстването ? За в чужбина съм чувал че трябва да се изпрати диск с видео записи на твои изпълнения , тук как се процедира ? Цитирай
Recommended Posts