Jump to content
Българският форум за музиканти

Домашен запис, препоръки.


Reveille

Recommended Posts

Опитвам да правя домашни записи, но качеството е повече от лошо... от 2 часа бърникам настройките на камиончето и по-добре не става. Удари ли се един акорд и става адското пращене и бучене и .. незнам как да го нарека вече. Китарата е Dean ZX ( http://www.queeninstrumentosmusicales.cl/n...ges/dean_zx.jpg ) със stock адаптери, камиончето е Boss Metalcore ML2. Софта е Adobe Audition 3.0, като записвам със sample rate 44100hz, 16bit. Дори когато обработя записа, пак не звучи никак... Когато включа и кубето в чейн-а (Brand X 25r) ситуацията не е много по-различна.. Когато пък записвам с микрофон, трябва да излизам да свиря на терасата, че да не се записват ударите по струните :greenball: В случая, дори с едно малоумнo мп3 плеърче оставено до кубето на запис, записите стават по-хубави. Ако е нужно ще дам и запис от компа, понеже в записване и настройки никъв ме няма..

 

Бихте ли ми дали някакви препоръки, за да се получават добре записите.. ще съм адски благодарен, понеже в близките дни с другия китарист трябва да запишем няколко авторски парчета.

Редактирано от Reveille
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А спийкър симулатор ползваш ли.... ? Без такъв, директен запис от дисторшън никога няма да зазвучи правдоподобно. Един Revalver като VST ефект на китарният трак в Audition с някой Power Amp и Convolution Speaker Simulation Ще свърши добра работа :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А спийкър симулатор ползваш ли.... ? Без такъв, директен запис от дисторшън никога няма да зазвучи правдоподобно. Един Revalver като VST ефект на китарният трак в Audition с някой Power Amp и Convolution Speaker Simulation Ще свърши добра работа :)

Би ли обяснил по-подробно :) Сега набарах малко кирии които до сега не съм забелязвал, че има... от настройките при пистите... на мен ми изглеждат като активни филтри, които ще пробвам веднага след като се върна от университета :greenball:

 

Намали нивото на входния сигнал на звуковата карта.

Мерси, ще го направя :jazzband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ами... наистина не е нещо, което може да се обясни с две три изречения, а и няма точни "правила" :) зависи от целите... В общи линии трябва да си намериш някои от въпросните VST ефекти. По-известните са Amplitube, Revalver MK, Gutar Rig. Същите са платени има и фрий такива доста изброени в специална тема тук. На практика представляват... софтуерни процесори за китара. След като бъдат инсталирани Могат да се добавят към съответният трак в Audition-a. Горе-долу така...

 

http://pungent.hit.bg/1.JPG

 

При правилни настройки и достатъчно производителен компютър можеш в някои от другите тракове да сложиш бекинг трака, а ти да свириш и в този да записваш в същото време. След като ще използваш BOSS-a от VST ефекта остава да довърши чейна... най-грубо казано... пауър амп и спийкър симулатор... реденето става като при реален Rack

 

http://pungent.hit.bg/2.JPG

 

Пак казвам, това са просто примери... без човъркане и четене няма да стане :) Успех :) !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.