FeramonD Публикувано Септември 2, 2005 Публикувано Септември 2, 2005 (Редактирано) Здравейте на всички! След като си купих ЕСП-то и свиря само на него днес ми дойде гениалната идея :idea: да пооправя кремонката да не се чувства пренебрегната ! Та имам аз в къщи черен и сребрист спрей купих си и прозрачен лак под формата на спрей (ебати зора докато намера :wall: :wall: !) и ми хрумна да я запълня по нараняванята след тва да я пръсна черна и да и лепна неколко надписа от щампичка с сребристия и после с лака разбира се! А и грифа е дървен искам да го направя черен от пред !Въпросите са ми следните: 1) Да го правя ли? Заслужава ли си или само ще я насера? 2) Дори и с лака дали няма да се изтърка по грифа? 3) Идеи от кво да си направя кръгчетата по грифа ( защото са черни а грифа и той ако е такъв) или да ги замажа и тях и да щамповам некви работи или баща ми ми каза че може сапфирени да ги направим ама правоъгълни в стил гибсън ! Та знаете ли от каде мога да си набавя сапфир? Мерси предварително. Ето малко снимки на кремонката :тук Редактирано Септември 2, 2005 от FeramonD Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Сапфирът е полускъпоценен камък, обикновено е наситено син на цвят. Трудно ще си намериш и е адски твърд за обработка. На черен фингърборд няма да стои добре, да не говорим, че ще струва цяло състояние. Татко ти вероятно е имал предвид седеф. Него можеш да си го поръчаш от някой сайт за китарни части. Имаше цяла тема във форума относно това откъде може да се вземе седеф на листове в България. Оказа се, че от никъде. :wall: На мен един съфорумец ми прати малко седеф (разбойник ), но го е купувал от Германия. Фингърборда можеш да байцнеш с черен байц (абаносов). Само гледай да не е на една фирма от Килифарево - байцовете им са некачествени и посивяват. Първо изшкурваш фингърборда от лака и мръсотията, после нанасяш байца и накрая запечатваш с тънък слой разреден лак за дърво или с консервиращо масло за дърво (например с ленено). Успех! Цитирай
FeramonD Отговорено Септември 2, 2005 Автор Отговорено Септември 2, 2005 За седеф ставаше на въпрос да! Цитирай
drizzt Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Сапфир Сапфирите мисля са си скъпоценни отсекаде, не полу :think: Представям си сапфирена Кремона Тя ще излезе по скъпичка от ЕСП-то ам за седеф, не съм чел темата но сигурно може да видиш и за разни други там полускъпоценни, потърси за някой бижутерски сайт/форум и питай Все някой внася... Цитирай
NitroBGA Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 С лака ако и оправиш нараняванията няма да сбъркаш. Боята няма да и навреди, виж за грифа вече не съм оптимист дали въобще ще успееш да го боядисаш както трябва. За седефа се разбрахме, щото не е сапфир. Но ти не разбирам - искаш да си правиш китара, по гъзарска от ЕСП-то ли ? Ти така или иначе ще си свириш на ЕСП-то, а Кремоната си остава Кремона, ако ще и да я направиш розова с коледни лампички. Аз лично старата китара, дето много си я обичам не бих я пипнал. Ти си знаеш, според мен експеримента ще е успешен, ако не се престараеш малко Аре успех, дай снимка на експеримента като е готов Цитирай
FeramonD Отговорено Септември 3, 2005 Автор Отговорено Септември 3, 2005 По газарска от ЕСП-то не мога да я напража ако ще гъза да си съдера (хехех ), но плана е следния: ще я китосам след тва с черен спрей ще и боядисам тялото, с бял и червен (не сам решил още ще направа джа три надписа после лакче отгоре и тва е! А за грифа ще си взема или черен или червен баиц преди тва ще го изшкура а за седефа се отказах! Намерих на баба едни обеци с седеф ама нема да стигнат и за тва отлепих едни бронзови звездички от некво такова с едни пръчки дето дими и с тях ще го направя! Цитирай
Borislove Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 консервиращо масло за дърво (например с ленено) Това не е ли по-популярно като безир? FeramonD, ако не ти се струва голяма гавра, що не я направиш fretless? Не знам обаче как става, но из форума някой обясняваше как си направил фретлес Орфей. Цитирай
progressive Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 консервиращо масло за дърво (например с ленено) Това не е ли по-популярно като безир? FeramonD, ако не ти се струва голяма гавра, що не я направиш fretless? Не знам обаче как става, но из форума някой обясняваше как си направил фретлес Орфей. iBobz може да питате... Цитирай
NitroBGA Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 и за тва отлепих едни бронзови звездички от некво такова с едни пръчки дето дими и с тях ще го направя! Цитирай
Borislove Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 А може да импровизираш още повече - звездички от пагони, копчета от риза... Цитирай
FeramonD Отговорено Септември 4, 2005 Автор Отговорено Септември 4, 2005 (Редактирано) Как да освежим китарата си с малко средства и много ентусиазъм! (Какво заглавие само. Звучи като Как да си направим джобна атомна бомба? Необходими материали: 1) Китара!!! 2) Срейове по ваш избор и цвят. Ето ги мойте: тук 8 лева 3) Безцветен лак за дърво под формата на спрей: тук 4 лева 4) Баиц за дърво пак по ваш избор. Моя е червен: тук 2 лева 5) Много много фин кит за дърво: тук 2 лева 6) Шкурки по половин метър от номер 100 надолу.(финни демек) 2 лева 7) Седефени бабешки обеци спазарени от циганката на пазара от 3 лева на 1! : тук 1 лев 8) Много важен елемент- На мама лакочиститела на Ейвън -5 лева ама има и по евтини! 1 лев Изпълнение: 1) Махате струните, ключовете, бриджа и тн. 2) Взимате шкурката и почвате да шкурите целия гриф! След един час шкурене като малумни и никакъв ефект в/у 2 мм-вия лак! Мързела ви набожда и изведнъж ви хрумва неотразимата идея да го разложите с лакочиститела! 15 мин. внимателна работа (глейте само лака по грифа да махнете а не и боята по китарата!) и става супер след това изшкурвате подред с различните шкурки от едра към дребна и накрая грифа светва! Става като нов! 3)Лъсвате прагчетата с некъв странен препатарат за лъскане на хром (От леля ви! ) 4)Нанасяте баица с памуче около 5-6 пъти! Изчаквате да попие.И залепвате с канаконлит седефените кръгчета от обеците на мястото на старите! 5) Изшкурвате около местата кадето е наранена китарата и после внимателно попълвате с кит. Чакате да изсъхне и го изшкурвате отново с най-финната шкурка за да се заглади на определеното място. 6)Пръсвате тялото на китарата глейте да не намацате грифа не е естетически красиво! Чакате да изсъхне. 7) (не е задължително) Правите с надписите с контрастен цвят спреи и готови щампички на картон. Чакате да изсъхне. 8) Пръсвате с лака цялата китара поне 3-4 нанасяня! Изсъхва и сте готови. Слагате всичко обратно и имате почти нова китара. За скромната сума от 20 лева вашата стара щайга става Дзвер! :inlove: :exclaim: Забележка :exclaim: Промяната е само в външния вид! Ще си свири все така ! Тъи като аз в момента съм на 4-5 точка от изпълнението още не мога ви постна снимка с резултата. За сега съм много доволен как става! П.С Ако с снимките правя някакви реклами моля модовете да ги махнат или да ми кажат аз да го направя. Мерси на всички за отделеното внимание, на the_gorer, nitroBGA, drizzt за съветите и се надявам да съм бил полезен за начинаещите решили да се заемат с такива неща! Редактирано Септември 4, 2005 от FeramonD Цитирай
Borislove Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 Шкурки по половин метър от номер 100 надолу.(финни демек) Абе да беше пробвал с рашпиалата направо! От 100 до 16 са най-едрите - за дърво. От 120 до 200 са средните - за метал. От 320 до 420 са фините - за фино шлайфане Не съм сигурен дали още се намират 420, тя е много готина и прави лака гладък като на дявол окото. А за обиците ! Цитирай
Recommended Posts