Misunderstood Публикувано Август 31, 2005 Публикувано Август 31, 2005 Привет на всички! Реших да се позанимая с midi-функциите на програмите, с които до сега записвах само wav. По специално искам да използвам няколко SF Ще ме открехнете ли за някакви по специални настройки в компютъра....защото звук няма Предварително благодаря на по знаещите и можещи Цитирай
rocka_rolla Отговорено Август 31, 2005 Отговорено Август 31, 2005 Не разбрах въпроса Питай по-конкретно Цитирай
MadHatter Отговорено Август 31, 2005 Отговорено Август 31, 2005 мисля че се сещам за какво става дума защото и аз имах такъв проблем.амии...аз си оравих настройките на самата програма с която записвах и там трябва да поглендеш на кой порт ти е картата и да погледнеш какво пише в програмата и да пробваш на всички портове...такива неща си мисля...ако покажеш един скрийн шот на опшъните на програмата или нещо такова бих могла да те ореантирам но не гарантирам 100% Цитирай
BlueZone Отговорено Септември 1, 2005 Отговорено Септември 1, 2005 Кажи софтуера и кийборда какви са за да се направи диагноза, вивисекция, ексхумация... ...нещо много блек метъл стана Цитирай
Misunderstood Отговорено Септември 1, 2005 Автор Отговорено Септември 1, 2005 Както казах по-горе....искам да използвам няколко SF. Незнам дали клавира е от значение - от серията Yamaha CS*X С midi клавиатурата работи...но синтито не желае Цитирай
BlueZone Отговорено Септември 1, 2005 Отговорено Септември 1, 2005 Под SF sound fonts ли разбираш? Цитирай
Misunderstood Отговорено Септември 1, 2005 Автор Отговорено Септември 1, 2005 Да....да..............извини ме, че не поясних Цитирай
rocka_rolla Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Както казах по-горе....искам да използвам няколко SF.Незнам дали клавира е от значение - от серията Yamaha CS*X С midi клавиатурата работи...но синтито не желае Ти искаш да вкараш звука от синтезатора през MIDI входа в компютъра ли? Или нещо грешно съм разбрал? Мисля, че не става така да се вкара, защото самия сигнал е различен - по принцип МИДИ-то работи със съобщения, цифров сигнал. А от синтезаторът излиза аналогов сигнал (е може и цифров в зависимост от модела), и затова няма да стане. Ако искаш да си запишеш звука от синтезатора в компютъра може да ползваш лайн входа на звуковата карта. Цитирай
Misunderstood Отговорено Септември 2, 2005 Автор Отговорено Септември 2, 2005 Извини ме.....но нещо не разбирам Мисля, че не си прочел точно какво съм написал Искам да използвам клавиатурата на Yamaha-та....за да ползвам няколко sound fonts от компютъра. Знам, че през midi не мога да вкарвам аналогов сигнал. Както поясних в началото - до сега съм записвал само wav Цитирай
rocka_rolla Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Мда, явно съм чел през редовете. Сори за тъпия отговор . С коя програма работиш? Цитирай
BlueZone Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Аз като цяло ти препоръчвам да си качиш някакъв софтуер от типа на Cubase SX и да свириш с VST инструменти. Доста по-удобно е, макар че ще ти трябва читава саундкарта, която да поддържа латенция под 10 милисекунди. Цитирай
Misunderstood Отговорено Септември 2, 2005 Автор Отговорено Септември 2, 2005 Софтуерите са на лице......но би желал да ползвам синтезатора си Цитирай
Yiwigi Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Софтуерите са на лице......но би желал да ползвам синтезатора си Ами за това става дума! Аз доколкото разбрах искаш да си ползваш клавиатурата на Ямахата като ползваш софтуеър! За това нямаш проблем...включваш клавира с миди кабел към миди/джойстик входа на компа и ползваш Ямахата като миди клавиатура! Зареждаш си в Кюбейса виртуалните инструменти, които ти трябват и свириш с тях...ако разбира се звуковата ти карта върши работа...,но щом досега си записвал .wav значи не трябва да има проблем! Дано съм бил полезен... :hello: Ако има още нещо питай! И питай по-конкретно и изчерпателно Цитирай
Misunderstood Отговорено Септември 2, 2005 Автор Отговорено Септември 2, 2005 Искам да използвам клавиатурата на Yamaha-та....за да ползвам няколко sound fonts от компютъра По подробно от това Без проблем ползвам виртуалните инструменти на няколко програми, но ще се повторя, че това става само с midi клавиатурата. А със синтито не иска.....и нямам обяснение Цитирай
miro Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Ела в петък 9 септември на срещата и ше се разберем.Аз имам подобни проблеми с моя синтезатор. Цитирай
Recommended Posts