Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, момци!

Търся си някакви PC тонколони, които да имат изведен входът за Line In от звуковата карта на предния панел. А защо не и входът за микрофон?

Целта ми е да не бъркам всеки път отзад на ПЦ-то, за да включа китарата или друго устройство, а да става всичко от модулите, които така или иначе гледат към мен - в случая от тонколоните.

Виждал съм подобни тонколони с изведени отпред входове на Creative, но бяха много малки и немощни (1 ват на парче) и в същото време много скъпи като за такава мощност (~ 135 лева).

Попадали ли сте на някакви други от този сорт?

Аз гледах едни на Мicrolаb - бяха готини и мощни, но входовете бяха сложени на гърба им.

Редактирано от the_gorer
Отговорено

А защо не пробваш най-евтиния вариант-3 кабелчета по метър,3 малки мъжки стерео жака,3 от същите,но женски и монтирани на пластмасова кутийка,която поставяш в най-удобно за теб положение... :drummer:

Отговорено (Редактирано)

Идеята е, че ще махам всичките усилватели и тонколони, за да си освободя място около ПЦ-то и да се отърва веднъж завинаги от досадните кабели.

И ще ги заменя с обикновени ПЦ тонколони.

Искам тези ПЦ тонколони да имат тази екстра, вместо да си вадя кабели към кутийка и наново да се оплитам целия в жици.

Редактирано от the_gorer
Отговорено

Случайно се загледах в колонките на сина ми:

http://www.plesio.bg/kolonki-c-69978217/bx...1-p-231416.html

Мисля,че ще ти свършат работа,а за съотношението цена-качество са си почти без пари.Доста аларма вдигат и не кривят.

Отговорено

^ Мдаа, яки са, ще взема едни такива.

Но преди това да попитам: този сандък е т.нар. "субуфер", нали?

Дано да не е проблем да го сложа на земята, че хич нямам място за него на бюрото.

Другото ми е питане е за входа.

Виждам, че единият женски жак на предния панел на колонката е изход за слушалки. Друфият жак вход "Line in" към компютъра ли е?

Ако да, това ми требе. :)

Отговорено

Що не направиш като мен, просто обърни компа.Е кофтито е, че копчето за включване идва отзад, но то се ползва много по-малко от всички кабеляци вързани в системата.Ех, ако можех и записвачката да си я сложа отзад....

Отговорено

Друго, което можеш да направиш е да ги прекараш кабелите вътре в самия комп и да ги изкараш ня мястото на някое ЦД устройство, ако имаш свободни. Всички кутии вече имат усбта и входове за картата отпред, но твоята явно е по-стара, но това не пречи. те си се продават мисля че цялото, само го отваряш и го монтираш.

Отговорено
Що не направиш като мен, просто обърни компа.Е кофтито е, че копчето за включване идва отзад, но то се ползва много по-малко от всички кабеляци вързани в системата.Ех, ако можех и записвачката да си я сложа отзад....

Най-разумното решение. Също и за USB кабелите , понеже нямам отпред. Аз предника на моя го ползвам веднъж на месеца. Обаче задника му го опипвам катаден..

Отговорено

На мен меракът ми е да взема такив аколони, но колегата soundcraft все още не е писал относно какъв е жакът до изхода на слушалките.

.

Отговорено
На мен меракът ми е да взема такив аколони, но колегата soundcraft все още не е писал относно какъв е жакът до изхода на слушалките.

Жака отпред е обикновен AUX IN,мушкаш си нещо вътре и звучи през колоните.А колкото до LINE IN-а към картата-не знам дали ще намериш такива,доста шарих из нетя,ама нямах попадение...Субууфъра спокойно си седи на пода,дори е препоръчително,щото ако го вдигнеш някъде "омеква" баса(пробвано е).