savov Публикувано Ноември 15, 2008 Публикувано Ноември 15, 2008 (Редактирано) Да речем, че имам представа какво е продуцент, PR, имиджмейкър, разпространител и издател. Не, че съм имал до сега възможност да работя с такива, но сякъш тяхната дейност ми е до някъде по-позната и ясна. Все по-често, обаче започвам да чувам за тези т.н. лейбъли. И честно казано въобще не мога да си обясня каква точно организация е това и каква е дейността на подобна структура!?! За това ще съм Ви благодарен ако споделите малко по-подробно за какво точно става въпрос. Бих се радвал и ако назовете някои от популярните лейбъли в България. Редактирано Ноември 15, 2008 от savov Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 Лейбъл, на английски е "означение", "надпис", "заглавие". Това, което лейбъла би трябвало да прави е да извършва много от дейностите, които изброи по-горе координирано. Тоест да организира цялостно кампанията ти, PR-a, производството, разпространението, даже защитата на авторските права и правни консултации при някои. Тоест - фирма, или марка, която ти гарантира определено качество при цялостното отношение към това което правиш - от звукозаписа до продажбата му и фирма, която би трябвало да има или поне да има връзка със специалисти в областите които избори горе и ги координира и планира как да действат. Цитирай
soundburger Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 зна4и съ6то и етикет = хартийка дето п о д с к а з в а 6т о з а боза има в 6и6ето... тоест стил ...и ниво Цитирай
savov Отговорено Ноември 22, 2008 Автор Отговорено Ноември 22, 2008 (Редактирано) Ок казаното до тук оставам с впечатлението, че лейбъл се припокрива с т.н. продуцент...защото не са ли такива и задълженията на един истински продуцент - да се грижи за уреждане на записите, имиджът ти, рекламата, и участията!?! Поне това си мисля аз, че би трябвало да прави един продуцент с който си подписал договор. Редактирано Ноември 22, 2008 от savov Цитирай
Bubureli Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Понеже пита и за примери - STEREO ROOM на Мария Илиева.В момента продуцират Криста,за която сигурно сте чували вече. Мисля,че и Графа наскоро създаде лейбъл,но не съм сигурна. Цитирай
fLiSk Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Малко разграничения, така както аз ги разбирам: 1. Импресариото (мениджъра) отговаря за участия на групата, както и за имиджа им. 2. Продуцентът има задачата да работи с групата по записа, звученето, микса и мастеринга. Той създава звукът на групата. Пример, пословичния Рик Рубин. Лейбълът разполага в много случаи (в зависимост от размера) с няколко продуцента и/или мениджъра, които се занимават със различни групи, имат умения и връзки в различни стилове и т.н. Цитирай
aam Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Label = издателска къща. Вирджиния рекърдс примерно са лейбъл. Цитирай
Recommended Posts