SGEORGE Публикувано Август 29, 2005 Публикувано Август 29, 2005 Отварям тази тема, защтото ми е интересно колко клавиристи свирят с помощта на умните машинки. Е, нека тогава опиша себе си и моите впечатления. Имам една грозна Yamaha psr 270.Преди 2 години си купих секвенсвер Roland MC-50.Взех го, за да мога да си записвам някои демота,щото секвенсера на клавира е мноооооого малък и... Но с групата ми решихме да правим Bring me to life на Evanescence.И началото сте го слушали-пиано,цигулки,hyper bass ефект, шумове...абе "10" клавира...И аз си записах началото на секвенсера и сега по участията свиря само пианцето, а другото ми тече отдолу...и така до включването на останалите...и до края само свирене... И още един такъв случай имам.Едно момиче искаше да пее с нас за едно участие и тя е фенка на Evanescence и ме помоли да й изсвиря Hello.Там има само клавири.По едно време се появява 3-та ръка за 3-4 тончета и соло на виолончело.Пианото го свиря изцяло,само другите инструменти са записани и парчето звучи 1:1! И до там със записите-всички останали парчета ги свиря без записани инструменти. Това за мен. Иначе съм слушал Gravity Co.Даже се познавам с клавириста им.На тях им вървят много работи отдолу...но звучат убийствено плътно на живо...ама 50% записано... Обратен ефект пък свирят без клавирист, а с лаптоп-записана брас секция и пиана...но и те звучат много яко... И така вашите мнения по въпроса: Да има ли записани инструменти и до колко или само свирене... А и тези от вас които свирят със секвенсери,моля нека споделят опита си! А за тези,които пият бира-НАЗДРАВЕ! Цитирай
Topsun Отговорено Август 30, 2005 Отговорено Август 30, 2005 аз не ползвам сикуенсър,нито пък мини диск или лап топ,защото съм фен на лайва.като можеш да си разделиш клавиатурата на 16 какъв ти е проблема?верно,няма да можеше да исвириш всичко,но поне ще е на живо.иначе има и неща,които звъчат наистина яко с лъжливите машинки. Цитирай
Recommended Posts