Jump to content
Българският форум за музиканти

Счупен жак


Recommended Posts

Стана една голяма мизерия...главичката на жака се откъсна и остана в китарата.Някой да им идея как да се извади тва нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам жака на кабела е останал в жака на китарата. Ми в зависимост каква китара имаш, аз бих махнал жака на китарата и после просто бих избутал накрайника от кабела и бих завинтил обратно жака на китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не целия жак, а само главичката...като тръгнах да вадя жака и тя се откъсна и остана вътре..Иначе съм я разглобил отзад и няма опция за махане на жака на китарата...трябва да разпоявам жиците за да го направя тва и то пак няма как да стане...единствения вариант е да бръкна с нещо и да го придърпам...другия вариант е да купя нов жак ама тва озвачава че тря и запояване, което аз нямам хабер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oх, боже, винаги има начин да се извади буксата.Как иначе са я сложили там!Просто я извади от китарата и махни топчето и това е.Ако не можеш по-добре не пипай а се обърни към специалист , който е в зависимост от местоживеенето ти.ТОВА Е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, не искам да се заяждам, но в момента китарата е пред мен отворена и го гледам тва и съм сигурен че не може да се извади освен ако не се разпоят кабелите...да не би да говорим за различни неща... ?

 

1927398811ff34aac00by2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Развърташ шестограма отпред(това в дупката, което придържа буксата) и след това я вадиш от задната страна , като преди това си свалил задния капак.Недей разпоява нищо, няма смисъл.Успех и пиши как напредва процеса :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих проблема без да махам буксата тъй като не виждам начин как.Все пак съм ти писал в скайп да се разберем да не пишем излишни работи тука...Мерси :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз досега не съм видял китара с жак, който да е несменяем. Един вид скапе ти се жака и айде китарата на боклука, нали? :) Хубавото на масовото производство е, че 99% от компонентите са сменяеми и доста често взаимнозаменяеми от различните марки. Ако отпред няма шестограм, значи е хванат от вътрешна страна (като свалиш задния капак при потовете) с видички към дървото и са избили звезда-замасяването с един обикновен болт. Те т'ва е!

 

Ае дерзай!

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.