Lil Gangsta Публикувано Ноември 1, 2008 Публикувано Ноември 1, 2008 Значи трябва ми някаква добра миди клавиатура нещо като за начинаещ Please me Цитирай
Astera Отговорено Ноември 4, 2008 Отговорено Ноември 4, 2008 Значи трябва ми някаква добра миди клавиатура нещо като за начинаещ Please me И на мен ми трябва! Само че тежка, 88 клавиша, само клавиатура......някакви идеи? Плз, помогнете! Цитирай
ritchie_blackmore Отговорено Ноември 4, 2008 Отговорено Ноември 4, 2008 Значи трябва ми някаква добра миди клавиатура нещо като за начинаещ Please me И на мен ми трябва! Само че тежка, 88 клавиша, само клавиатура......някакви идеи? Плз, помогнете! Пробвайте ето тук: http://eshop.bg-audio.com/index.php?option...&Itemid=530 Евтино е,и плащането става на ръка.В Dynacord също има Цитирай
Astera Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 Пробвайте ето тук: http://eshop.bg-audio.com/index.php?option...&Itemid=530 Евтино е,и плащането става на ръка.В Dynacord също има Благодаря Ричи , наистина интересни предложения имат тези М-аудио. Колебая се между ProKeys 88 - Hammer-Action Premium Stage Piano и ProKeys Sono 88 (61). Първото си е пиано, но пък второто си има вграден аудио интерфейс + микрофонен вход. Само ме смущава това Semi-weighted за клавиатурата на ProKeys Sono 88 (61). Дано я има изложена в магазините на proTechnica да я пипна, че всеки си има различни ръчици и предпочитания. Цитирай
ritchie_blackmore Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 Благодаря Ричи , наистина интересни предложения имат тези М-аудио. Колебая се между ProKeys 88 - Hammer-Action Premium Stage Piano и ProKeys Sono 88 (61). Първото си е пиано, но пък второто си има вграден аудио интерфейс + микрофонен вход. Само ме смущава това Semi-weighted за клавиатурата на ProKeys Sono 88 (61). Дано я има изложена в магазините на proTechnica да я пипна, че всеки си има различни ръчици и предпочитания. Радвам се,че съм помогнал.Само да ти кажа,че всички синтезатори и MIDI клавиатури са или с лека или с полутежка клавиатура.Само много скъпите стейдж пиана са с "тежка",но това не е от голямо значение.От изброените три мисля,че ProKeys Sono 61 би трябвало да ти отпадне като вариант,защото полифонията му е само 40 тона,пък и 61 клавиша за пиано са кофти.Оттам нататък зависи колко пари ти се дават.Успех Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 Е чак пък - има си и леки и тежки клавиатури. Почти всички клавиатури с 88 клавиша са с тежка механика, има малко изключения (примерно М-Аудио имат както тежка, така и полутежка МИДИ клавиатура с 88 клавиша, но за друга марка с подобен модел с 88 клавиша и полутежка клавиатура не се сещам - всички залагат на тежки клавиатури при 88 клавиша). Цитирай
ritchie_blackmore Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Ами от над 76 клавиша и над 1200 лв. никога не съм се интересувал и затова съм останал с такова впечатление.В България цените са такива,че среден клас ти изглежда като висок...Както и да е,мисълта ми беше,че полутежките клавиши не са лоши Цитирай
Astera Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 (Редактирано) Момчета, благодаря! Но.....отказах се от М-аудиото. Клавиатурата не е точно тази, която търся. Полифонията - писали сте, да не се повтарям. Като удариш нещо на сплит или по многогласно .... и - сбогом, прощавай! А и БГ ценица е лееееко понадута в типичен БГ стил. В германско е триста и нещо евро, а у нас.....четиристотин и нещо. Абе със 150 евро отгоре Понеже ми трябва наистина нещо с як клавиш, по евтино, за домашна употреба поднових търсенето. Като фен на Корг веднага забих там и гледам - едно пиано Korg - sp 250 на прилична цена. Полифония - 60 ноти. Сега остава да го пробвам някъде и го вземам. В нашата държавица това е кофтито - няма къде да пробваш инструмента, в повечето случаи купуваш "на сляпо". А китара и клавир - знаете, докато не пипне ръчицата.... Някой да го е пробвал вече? По принцип Корг имат много яки и здрави клавиатури, много съм доволна, нямала съм проблеми до сега с леките клавиатури, интересно ми е до колко тежката (пише "хамър екшън") на един толкова евтин модел е "тежка" и дали си заслужава. За саундите не държа - имам си други синтита, ще си дръпна каквото ми трябва. Ако имате наблюдения за този Корг Mother keyboard and stage piano SP 250 - моля, споделете! Редактирано Ноември 6, 2008 от Astera Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Ами имам едно коргче (M50) със абсолютно същата клавиатура като при Korg SP250 - 88 клавиша RH3 (real graded hammer). Не мога да дам полезно лично мнение тъй като ми е първата тежка клавиатура, но имайки в предвид че абсолютно същата клавиатура слагат на Korg Oasys 88 който струва скромната сума от около 8 000 EUR, си мисля че по-добра тежка клавиатура няма при Корг. Цитирай
Astera Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Ами имам едно коргче (M50) със абсолютно същата клавиатура като при Korg SP250 - 88 клавиша RH3 (real graded hammer). Не мога да дам полезно лично мнение тъй като ми е първата тежка клавиатура, но имайки в предвид че абсолютно същата клавиатура слагат на Korg Oasys 88 който струва скромната сума от около 8 000 EUR, си мисля че по-добра тежка клавиатура няма при Корг. Благодаря, Ники! Много полезно инфо! Цитирай
Recommended Posts