Valdemar Публикувано Октомври 29, 2008 Публикувано Октомври 29, 2008 Здравейте again! Преди няколко дни си взех една Delta 1010lt, прибрах се у дома и реших да я инсталирам. Всичко ОК до момента, в който подкарвам плейъра, готов да чуя качествен звук /пояснение: преди около 2 месеца ми изгоря старата карта и през това време се наложи да използвам дънната ми, което доста ми върза ръцете, но.../. Звукът, който чувам обаче е като през дисторжън, премодулиран. Ровя се из нета, форума и каде ли не... намирам доста решения, пробвам, но ефект няма. Свързвам се с техническия отдел на фирмата, от която я закупих и те доста любезно и културно се опитват да открият проблема по моите обяснения, но дори и това не помага. Вадя картата, тествам я на другия комп и звука е перфектен, с което приключва работата ми с техниците на фирмата, т.е картата няма проблем. .... Следват нови тестове и.тн и т.н при което в един момент решавам, че просто ще я прехвърля на другия комп, забождам една флашка, за да си прехвърля проектите и какво?!? Звукът става перфектен! Вадя флашката от усб-то и.... звукът отново става омазан. За първи път виждам такова нещо и нямам логично обяснение. Надявам се, че не съм ви досадил прекалено с дългите си слова, но ако някой има обяснение или се е сблъсквал с подобна ситуация, би ми било интересно да разбера каде е тайната. До тогава просто ще си държа една флашка в USB-to хаха... Цитирай
Roevers Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 (Редактирано) Кофти ток по дъното? Пробвал ли си в други слотове? Имам предвид - единствения фактор, който виждам, е че флашката започва да дърпа ток от USB-то, а премодулиран звук звучи точно като кофти ток в слота Редактирано Октомври 29, 2008 от Roevers Цитирай
kukls Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 мен ако ме питаш , кофти захранване ... възможно е също проблем по PCI шината , ако не ме лъжат познанията USB-тата са вързани точно с нея ... станното е че при мен се е получавал обратният ефект , при поставяне на USB устройство се прецаква нещо по звука... пробвай да смениш на друг слот звуковата карта... от биоса забрани усб-тата ... преинсталирай драйверите, може цялата ОС да е омазана... Цитирай
Valdemar Отговорено Октомври 30, 2008 Автор Отговорено Октомври 30, 2008 Предположенията ми сочеха, че ще е нещо свързано с ток... Пробвах във всеки възможен PCI слот, но не става. Поне за сега мисля, че няма да е проблем да го оставя така, защото имам доста работа, а ако трябва да оправям всичко, ще стане сложно. Поне засега явно USB-то неутрализира проблема.Не че ще го оставя така за постоянно, но поне за близките няколко дни ще се наложи да е така. Драйвери на всичко също съм преинсталирал. Ще преинсталирам ОС-то и ако и тогава не стане ще пробвам с друго захранване. Мерси все пак за отговорите! Цитирай
Recommended Posts