81.slash Публикувано Октомври 22, 2008 Публикувано Октомври 22, 2008 Здравейте на всички....някой може ли да ми каже в град Пловдив точно от кой магазин мога да си купя полеви транзистори и по точно j201 или някой от неговите заместители.опитвам се да сглобя доктор буги,плекси,jcm800....ходих вече в два магазина-кузмов и другия който е до сточна гара и нямя и няма....а за логаритмични потове като питах и ме гледаха странно.... Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 J201 няма в България!Поръчват се от чужбина само!В други теми е описано, потърси.Иначе аналог има и той е BF....Няма да кажа номера за да потърсиш сам с търсачката.Напиши "Dr Boogey" и чети Поздрави, Марин Цитирай
81.slash Отговорено Октомври 23, 2008 Автор Отговорено Октомври 23, 2008 Благодаря за отговора.Обаче...търсачката съм я ползвал разбира се, не питам какви са аналозите на j201.въпроса ми беше в кой магазин в Пловдив,защото ми е най-близко, мога да намеря полеви транзистори и по точно BF245A,2SK30A,2N5457...и ако не бъркам КП303А....знам че във форума има хора от Пловдив,които се занимават с изработка на ефекти и ще им бъда много благодарен ако поне могат да споменат някой по зареден магазин...мерси. Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 23, 2008 Отговорено Октомври 23, 2008 BF245 е доста разпространен.Би трябвало да го има навсякъде(аз съм взимал от Кузмов).За другите незнам.Един съвет - до Викиват прибягвай само в краен случай,защото ще те одерат жив(нормално тоя транзистор трябва да е около 50 ст. или нещо такова).Но пък там има най-голям избор на потенциометри. Ако ненамрих логаритмични-няма рпобелм и с линейни става,просто ще се настройва малко по-различно (прецизно в едни участъци,а в други ще изглежда, че неправи нищо). И като направиш JCM800 и Plexi направи едно демо защото от много време буди любопитство тоя ефект и се не се надъхвам да си го направя за да го пробвам. Цитирай
abductor Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Май с BF-тата не се получава точно желания ефект. А J201 може да се поръча от Комет, но трябва да се чака. Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 ^ това се мъча да обясня от доста време.... Цитирай
Recommended Posts