Jump to content
Българският форум за музиканти

полеви транзистори


Recommended Posts

Здравейте на всички....някой може ли да ми каже в град Пловдив точно от кой магазин мога да си купя полеви транзистори и по точно j201 или някой от неговите заместители.опитвам се да сглобя доктор буги,плекси,jcm800....ходих вече в два магазина-кузмов и другия който е до сточна гара и нямя и няма....а за логаритмични потове като питах и ме гледаха странно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

J201 няма в България!Поръчват се от чужбина само!В други теми е описано, потърси.Иначе аналог има и той е BF....Няма да кажа номера за да потърсиш сам с търсачката.Напиши "Dr Boogey" и чети :)

Поздрави,

Марин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора.Обаче...търсачката съм я ползвал разбира се, не питам какви са аналозите на j201.въпроса ми беше в кой магазин в Пловдив,защото ми е най-близко, мога да намеря полеви транзистори и по точно BF245A,2SK30A,2N5457...и ако не бъркам КП303А....знам че във форума има хора от Пловдив,които се занимават с изработка на ефекти и ще им бъда много благодарен ако поне могат да споменат някой по зареден магазин...мерси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BF245 е доста разпространен.Би трябвало да го има навсякъде(аз съм взимал от Кузмов).За другите незнам.Един съвет - до Викиват прибягвай само в краен случай,защото ще те одерат жив(нормално тоя транзистор трябва да е около 50 ст. или нещо такова).Но пък там има най-голям избор на потенциометри.

Ако ненамрих логаритмични-няма рпобелм и с линейни става,просто ще се настройва малко по-различно (прецизно в едни участъци,а в други ще изглежда, че неправи нищо).

И като направиш JCM800 и Plexi направи едно демо защото от много време буди любопитство тоя ефект и се не се надъхвам да си го направя за да го пробвам. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май с BF-тата не се получава точно желания ефект. А J201 може да се поръча от Комет, но трябва да се чака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.