npace Публикувано Август 25, 2005 Публикувано Август 25, 2005 ми...да ви питам пичове какво бихте препоръчали да е за нпреднали/още-по-напреднали/напредващи да мъчат да свирят? нещо бързо например...че не ми остана песен от колекцията, която да не мога да свиря, ма те са главно ню-метъл и са прекалено лесни та ми е скучно и така :guitar: Цитирай
Icarus Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 защо не си намериш някоя по техничарска групичка дето те кефи и да си свириш нея? в смисъл аз мога да ти кажа да посвирваш ван хейлън примерно ама ти може да не се кефиш на ван хейлън и да не свириш ван хейлън в края на краищата и накрая никва файда Цитирай
Burton Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 Предложение 1: Хвани мъчи някоя класика, tab-вана за китара, много е полезно, а накрая е и гот Предложение 2: Joe Satriani е неизчерпаем източник на готини изсвираеми/неизсвираеми трудове Предложение 3: Хеви метъл батка :guitar: - всякакви класически heavy, trash, progressive speed, power и т.н. групи, измислили сола колкото щеш Аз в момент например мъча technical difficulties на Paul Gilbert...също добро предложение Цитирай
npace Отговорено Август 25, 2005 Автор Отговорено Август 25, 2005 е да класиките са добри просто някоя конкретна есен защото иначе да ги търся всичките... Цитирай
MDFk Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 Сигурно ще стана банален с тая пропаганда, но според мен Дрийм Тиатър също са добър източник на леки, тежки, сложни и средно сложни работи. Но Icarus си е прав - трябва да те кефи за да извлечеш максимума. Цитирай
npace Отговорено Август 25, 2005 Автор Отговорено Август 25, 2005 ами мен всяка музика ме кефи освен проклетата чалга иначе си слушам всичко от метъл през реге и чак до техно иначе както казах кажете някоя песен, ако сехвана за 40 песни ще забравя 39 от тях как звучат, както като влезеш в стая с 20 непознати човека например и няма начин да ги запомниш всичките...след много слушане и промиване на мозъка ще почнат да ме кефят, няма страшно Цитирай
Burton Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 Paganini Caprices - No5 и No 24 със сигурност са табвани за китара, може и другите да ги има Vivaldi - Годишните времена Beethoven - Fur Elise, Moonlight Sonata (не е бърза, но за китара си е зор на места) Аз лично имам едно много любимо - Solfeggietto, можеш да го намериш в изпълнение на At vance в албума Only Human, има tabs в нета Това са няколко неща на които аз се кефя, иначе на теб може да ти харесва нещо друго - в нета вече почти всичко може да се намери на ноти или табс Цитирай
Kelly Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 щом искаш класика-примерно нещо на Бах-Тoccata and Fugue или Allegro има толкова много класики,ама те само да ти помогнат за техника,щото едва ли се кефиш да свириш класика..... В Guitar Pro всичко има.... Примерно нещо на Гънс може да научиш........солата са перфектни.. или наистина вземи някъв здрав метъл.......солата са в изобилие.....Мейдън примерно. Цитирай
Burton Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 има толкова много класики,ама те само да ти помогнат за техника,щото едва ли се кефиш да свириш класика..... колегата @прасе като посвири класика и ще му хареса, убеден съм Цитирай
Icarus Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 като стана дума за бах, преди време бях теглил някаква книжка от нета - негови пиеси, аранжирани за ел. китара. малко paul gilbert style казва се j.s.bach for electric guitar и мисля, че я имаше в датата. весело е Цитирай
npace Отговорено Август 25, 2005 Автор Отговорено Август 25, 2005 колегата прасе може да слуша пънк ама пак си харесва класиката Цитирай
Burton Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 (Редактирано) похвално, колега @прасе, похвално Редактирано Август 25, 2005 от Burton Цитирай
Kelly Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 колегата прасе може да слуша пънк ама пак си харесва класиката така си и трябва,не случайно класиката се казва така класиката определено си трябва,поне за обща култура ,ако не за друго.... Цитирай
jFog Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 АБе ПРасчо якажи кои песни си научил, да ти кажем ние кои следва да научиш инъче свириш квото свириш има некои класики де ту трябва да ги минеш просто Master of puppets , Sad But True , Jaba The Hut , Day of suffering.. ткаива работи Цитирай
Morello Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 колега @прасе от личен опит мога да ти препоръчам Бах или Бетовен -прекрасна тренировка за пръстите, има ги за китара на доста места, а ако има6 проблеми с :read: набавянето на симфонии и сонати пиши Цитирай
Recommended Posts