Jump to content
Българският форум за музиканти

търся китарка?


zahov3

Recommended Posts

здравейте хора :happy:Искам да потърся ваща помощт понеже още съм начинаеш и мн. не разбирам...искам да почна да свиря на класическа китара ?!? и търся да си купя ....обаче незнам на каква да се спра. Ако ме питате каква музика бих свирил тва е класик рок и предимно испански мелодийки-сещате се...сега немога да разбера каква е разликата между тези китари с Рязаните отодлу до крака и дупката над струните ....и с тези голямите предимно мехиканците мисля че мн. ги използват те са голями и дебели ....като помисля смятам че разликата е в звука ?!? ...и немога да разбера коя китара ше ми е по подхудяща ? и дали тва ше е фатално.....също искам да ви питам дали ше мога да намеря некъде такава китара дето ми трябва за не повече от 100 лева ...и ако можете да ми кажете къде да потърся и къде се намират музикалните магазини в София ?.....а и още нещо искам да ви питам -как се познава една китара дали не е фалшива -и понеже съм аматиор ...и не мога да настровайм камоли с слуха да прецена дали няма дефект на някое пракче или някъде другаде ?!?дали може да се доверя на някой ??? - а пък ...един познат ме прати към завода в Карлово ....там заслужава ли си да утида??? и дали там пък мога да се довера ? .........благодаря ви ако има нещо друго да ми кажете което незнам .....ше съм ви мн. благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами вземаш си един пич (или пичка? :) ) с тебе дето поназнайва това-онова за китарки и търсиш. тъй е най-лесно. не мога да ти кажа какъв модел да търсиш щото не знам кои китари са около 100лв, отдавна не съм се интересувал от цени. можеш да се оставиш и на милостта на продавача да те насочи ама не ти го препоръчвам особено горещо този вариант :metalist:

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

каква е разликата между тези китари с Рязаните отодлу до крака и дупката над струните ....и с тези голямите предимно мехиканците мисля че мн. ги използват те са голями и дебели

:happy: Не схващам. Kакви рязани до крака и каква дупка над струните? И какви механици бе човек?!

Заводът е в Казанлък, а не в Карлово. Вземи някой с теб да ти помогне при избора. Можеш да се довериш на някой спец.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има два музикални магазина в уличката отстрани на консерваторията!

Влизаш в вторият (мисля че се казва Камертон), там има много акустични китари (предимно Стаг) в различен ценови диапазон и качество, има и за сто сто и малко! Пичът вътре е много любезен не се притеснявай да го питаш! Аз в петък бях там да гледам за акустична китара за сестра ми (и тя е "новак") и една с пиезо пикап за мен, разгледах и свирих на всички които исках без проблем, пича каза сваляй и пробвай каквото искаш (много западно отношение, бях много приятно изненадан :happy: )!!!

Изрязаните китари (тялото до грифът от долната страна) за момента не те интересуват, те са изрязани за да може по лесно да се свири (да има достъп) на по горни позиции (след 12-то прагче)! Предполагам тепърва ще ходиш на уроци и дълго време (поне няколко месеца докато свикнеш с китарата и нотите като цяло) няма да свириш над 3-та позиция!!!

Ако имаш още въпроси не се притеснявай да питаш, ние сме тук за да си помагаме!!!

Поздрави и Успех!!!

 

 

:twisted: Марио :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че пича се чуди дали да е Уестърнка или класическа! Ми мен ако ме питаш си вземи такава дето мексиканците са с такива големи, симетрични :happy::dance: и с найлонови струни ( демек калсическа ). Тя както се досещаш от името й е за класически произведения а и става за испанските песнички! Уестърнката е с метални струни и лично на мен ми е по трудно да свиря на такава но е по подходяща за рок! Незнам пробвай и сам си реши! Иначе за магазините има един на 2 етаж в малкия Цум (точно срещу големия), 2 преки нагоре е РФ и там може да минеш да видиш, има един на 5-те кюшета там има нова китайсака май беше класическа за 90 кинта която става и в младешкия дом един приятел каза че имало евтини кухи китари и там може да провериш. Ако ще си копуваш нова няма криви не се бои (или поне аз така си мисля). Надявам се да помогнах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за начинаещ - класическа. definitely. уестърн ала-бала, електрически - нататъка. пък за кремона (в казанлък, да) класичките не са лоши. имам такава и не съм имал проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.