DireMuffin Публикувано Октомври 13, 2008 Публикувано Октомври 13, 2008 Здравейте, казвам се Ива на 22 от Плодвив. От малка ми е мечта да свиря на барабани и/или китара, но в обкръжението ми изобщо не е имало музиканти или дори познати на познати и т.н., затова общо взето ми се е струвало прекалено нереално и непостижимо. В момента съм студентка 4ти курс в ПУ, обичам музиката много, не мога без нея, но всъщност не разбирам и нищо от нея. Единственият музикален инструмент, който съм докосвала е бил акордеонът на баба ми, на който никой не може да свири, все едно. И така реших все пак да се пробвам, преди да е станало съвсем късно. Смятам да се науча да свиря на китара, тъй-като барабаните все още са си недостижими за мен хехе, стига да не сеокажа музикален инвалид. Общо взето сега се чудя откъде да започна, тъй-като съм тотален начинаещ. Един познат ще ми заеме електрическата си китара за няколко месеца и евентуално в бъдеще ще си купя своя, стига да не съм отчайващ случай. Но дори така, най-вероятно няма да се откажа Та докато си я взема, дайте ми съвети с какво да се подготвям! Има ли някакво препоръчително четиво за най-обща култура или нещо такова, с което е добре да се запозная и т.н. В момента разучавам къде мога да се запиша на уроци. Та така, най-вероятно ще се позаседявам на форумите, така че предупреждавам отсега да не се стряскате от глупавите ми въпроси Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 Ако така и така ще се заседяваш в този форум специално, изчети разделите, които те интересуват от-до. Може да ти се струва доста четене, но е само няколко часа моткане по темите в общи линии, и със сигурност ще научиш много от нещата, които ще имаш намерение да питаш. Тоя номер го пробутвам за не знам кой път и не знам колко хора са постъпили така, но наистина помага. Добре дошла, успех, инат и търпение! Цитирай
Monolith Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Иве, да не те отчачайва положението. Я китариста Алън Холдсуорт е почнал на 21 с китарата, пък ей го на, къде е той, къде сме ние?! С барабанките се започва по-трудно заради спецификата им: размери, гръмкост и подобни неща, пък и не са евтини като цяло. Не знам как ти е влязла такава муха в главата, но важното е, че те кефи. Цитирай
DireMuffin Отговорено Ноември 12, 2008 Автор Отговорено Ноември 12, 2008 Мерси, мерси! Доста поразгледах, започнах уроци при Светльо от Пловдив и вече се мъча над акорди и ритъм. Ама много трудно! С мойте къси пръсти. Вече имам много по-голям респект към китаристите. Цитирай
Recommended Posts