imperor Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 A относно звука, според мене има и още нещо, което струва ми се е съществено. Западните банди влизат, записват, излизат и оттам нататък продуцента смесва и прави продукта, защото той е неутрален, а и той е подписвал договори за реализиране на продажби, за привличане на спонсори, за телевизионно и радио време и т.н. Ние тук го караме още във времето на демократичния пионерски социализъм със здрав тимуровски уклон. По време на смесване като че ли цялата банда си е сложила ония работи на пулта и си ги мери, а окото ревниво все преценява, че на другите са им по-големи. Накрая резултата почти винаги е :killyou: или :wall: и все някой е недоволен. А някога Боб Рок какъв звук изкара от едни неизвестни момчета, а? Все си мисля, че тук е големия проблем за разликата, а не е в инструментите или оборудването, защото при едно и също оборудване едно време чуйте как звучаха ФСБ и Изпърдците... Опаааа, май допснах правописна грешкааааа.... Цитирай
Katsko Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 ми има и една друга причина-мързел се нарича-студиото и сцената не са място за репетиции,освен тва една група трябва да има една концепция за звука на барабаните или на каквото и да е , не няколко и после както каза imperor да става "абе вдигни ме още малко..."друго нещо-повечето групи просто нямат човек който да познава собствения им звук.може и да звучи абсурдно,но доста добри групи,на сцена особено,сякаш не се интересуват как звучат-"абе давай по-бързо с тоя soundcheck"че да си ходиме...ми не става така,когато си спестяваш труд под каквато и да е форма,резултата накрая се осира. Цитирай
BlackCorsair Отговорено Септември 8, 2005 Отговорено Септември 8, 2005 Тука гледам има Мнения ве4е по темата , а моето липсва. Моето е следното! Мързелите,Некадърниците са и от 2те страни(група/тонрежисьори),както и Знаещите и Можещите... Има бедни и богати и сред групите и сред студията...има с Възможности ,има и без Възможности... Моята истина е една : Който иска да звучи като SLIPKNOT ,примерно, да положи Труд, да сключи договор с Техния Лейбъл,да работи с техния продуцент,да записва с техните Инструменти в същите студия и със същия екип,работещ в студиото и Резултата ,може да се доближи до Очаквания. Казвам да се доближи,защото няма Албум, на която и да е Банда,който изсвирен и записан, отново от същата такава, ще звучи пак Така... Това е мнението ми, дано се разбира какво искам да кажа! Цитирай
RockoBG Отговорено Септември 8, 2005 Отговорено Септември 8, 2005 Тука гледам има Мнения ве4е по темата , а моето липсва.Моето е следното! Мързелите,Некадърниците са и от 2те страни(група/тонрежисьори),както и Знаещите и Можещите... Има бедни и богати и сред групите и сред студията...има с Възможности ,има и без Възможности... Моята истина е една : Който иска да звучи като SLIPKNOT ,примерно, да положи Труд, да сключи договор с Техния Лейбъл,да работи с техния продуцент,да записва с техните Инструменти в същите студия и със същия екип,работещ в студиото и Резултата ,може да се доближи до Очаквания. Казвам да се доближи,защото няма Албум, на която и да е Банда,който изсвирен и записан, отново от същата такава, ще звучи пак Така... Това е мнението ми, дано се разбира какво искам да кажа! Цитирай
RockoBG Отговорено Септември 8, 2005 Отговорено Септември 8, 2005 ми има и една друга причина-мързел се нарича-студиото и сцената не са място за репетиции,освен тва една група трябва да има една концепция за звука на барабаните или на каквото и да е , не няколко и после както каза imperor да става "абе вдигни ме още малко..."друго нещо-повечето групи просто нямат човек който да познава собствения им звук.може и да звучи абсурдно,но доста добри групи,на сцена особено,сякаш не се интересуват как звучат-"абе давай по-бързо с тоя soundcheck"че да си ходиме...ми не става така,когато си спестяваш труд под каквато и да е форма,резултата накрая се осира. Артик, то малко е смешно - ама ти ваши записи ЧУВАЛ ли си? Цитирай
jeremy Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 в БГ има и добри музиканти и озвучител но пеоблема е че не си дават зор хората,имам в предвид че не им дреме за което си има много причини които обаче ни ги оправдават.западните групи свирят като за последно като са на сцената.снощи бях на КОРН и за пореден пут се уверих в по-горе казаното. Цитирай
Katsko Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 далеч не всички западни групи свирят като за последно,особено когато дойдат в БГ иначе колкото и да го отричаме го има и фактора-"за колкото ми плащат,толкова работя" у нас Цитирай
BlackCorsair Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 (Редактирано) иначе колкото и да го отричаме го има и фактора-"за колкото ми плащат,толкова работя" у нас ...е то това си е ралността ...иначе полувманиячени и идиотизирани (напълнооттадени на Музиката си) сме повечето в Първите си няколко опита и до след казармата Когато се наложи сами да се изхранваме и да борим трудностите в ежедневието си,цялата Идилия и Утопизъм,които сме си създали Рухва... ...и идва времето в който разбираме ,че щом Положим труд,задължително трябва да ни се плати ... и се блъскаме ,според кинтите накрая Така че да обобщя по темата Разликите в звученето,са пряко свързани с разликите по заплащането за това звучене :read: ...има редки изключения, но реалноста е такава! ...не случайно се дават Шестцифрени Суми в $ ,за Албумите с Претенции Редактирано Септември 9, 2005 от BlackCorsair Цитирай
Recommended Posts