Ели Василева Публикувано Октомври 2, 2008 Публикувано Октомври 2, 2008 Привет на всички Искам да запитам някой знае ли как стоят нещата с кандидатстването в Музикалната академия (специалност класическо пеене). Рових усилено в google но не намерих никаква информация. Интересуват ме две неща конкретно - Има ли някакво ограничение във възрастта и има ли задочна форма на обучение. Скоро една позната ми каза, че има ограничение 23г. в годината на кандидатстването, но това никък не ми се струва логично имайки предвид, че един мецосопран се развива до към 25-26 годишна възраст. Ще се радвам ако някой е кандидатствал и сподели малко информация на незнаещите Цитирай
savov Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 www.nma.bg Мисля, че там има всичко. Ако все пак либсват някои подробности... има посочени много мейли за връзка с катедрите ...драсни им някой ред. На мен са ми отговаряли! Цитирай
savov Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 Ако все пак и това не ти свърши работа- пиши...имам една приятелка, която тази година бе приета точно "класическо пеене" там. Може да ти отговори на някой и друг въпрос! Цитирай
мейдънчето ^^^ Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 От хора в който пея всяка година приемат по няколко момичета там с класическо пеене, и мога да са пофаля, щото тези, които кандидатстват от хорчето, влизат на първите места та ще попитам тези, които тази година ще кандидатстват и тези, които вече учат там, и ще ти кажа Цитирай
savov Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 ОК А ти в кой хор пееш? И какъв глас си? Аз съм тенор във Великотърновския хор "Кантилена"...интересно ми е! Цитирай
Arq Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 абе не е баш така. всичко става с връзки...ако учиш при някой преподавател от там поне 4 месеца...имаш 60% повече шанс от тия в хорчето. тя академията е пълна с некадърници. не означава това, че трябва да я препълваме. тази година приеха 24 от 27 или нещо такова. единственото правило е да имаш някой там. заприличва на НАТФИС... Ако найстина те интересува, няма да ровиш само в гуугъл където няма нищо. защото няма кой да сложи нещо. звънни там. и разпитвай. това е начина. Цитирай
мейдънчето ^^^ Отговорено Ноември 8, 2008 Отговорено Ноември 8, 2008 Айде моля те не ми ги разправяй тея с връзките!!! А иначе мисля, че до 24 години може да се кандидатства. Има подготвителен курс за кандидатстване, на който можеш да се запишеш, но мисля, че вече е започнал. Ако не стане да се запишеш по-късно, пробвай 2рия семестър. Трябва да знаеш поне малко солфеж иии... това е основното. А може и да се запишеш на частни уроци при преподавател от музикалната. Момичето, което питах каза, че можеш и да отидеш до музикалната и на място да попиташ П.П. Пея в Детски хор на БНР, и съм алт. Ако не знаеш нищо за хора, ето линк с наши стари записи: http://ylith.org/music/songs/index.html Цитирай
Recommended Posts