Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 15, 2008 Отговорено Октомври 15, 2008 Макар и с малко закъснение, ще споделя мнението си за клавиатурата на мо8. Ами... откакто свикнах с нея ми е трудно да свиря на друга тежка клавиатура. Въпреки, че е по-тежка от други тежки клавиатури, тази ми е по-удобна. Ако не се лъжа е graded hammer, но доста пиана имат по-лека клавиатура от на мо-то. Клавиатурата на Привиа 310 май беше, беше удобна.. Ако имаш път към Стара Загора заповядай са посвириш Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 15, 2008 Автор Отговорено Октомври 15, 2008 Мерси за информацията, както и за поканата Доста се чудех дали да си взема МО-то или М50, но М50 е тазгодишен модел, има възможност за 16 слоя което за прог рок май е сравнително важно (макар че честно казано още не ми е ясно каква манджа с грозде ще са 16 инструмента свирещи заедно, но май като се разпределят в слабо застъпващи се зони ще стане готино), а за МО не успях да разбера колко поддържа и въобще как става (някой беше споменал 4) и е сравнително старичък модел и това го прави по-малко атрактивен за продажба втора употреба, а така или иначе обмислям да си взема някой от високите модели след известно време. Дано успея да свикна с твърдата клавиатура, като гледам Рудес какви ги дяла с тези клавиатури на Kurzweil/Korg (май и двете фирми ползват клавиатури на Fatar), май има някакъв шанс да се свири прог рок на такава клавиатура, а ако реша да науча 1 - 2 пиеси за пиано няма да се ядосвам на липсващите клавиши и реакцията на клавиатурата. Преди няколко дни седнах за 10-тина минути на една Yamaha Clavinova и ми се стори доста приятна клавиатурата, може би защото вече си поръчах тежка клавиатура, сега гледам по-позитивно Цитирай
UFO Отговорено Октомври 18, 2008 Отговорено Октомври 18, 2008 а може ли да си кажете мнението за M-audio Keystation 88 pro дали си заслужава... и евентуално дали има друг по-добър вариант на цена до 600 700лв за предпочитане тежка с 88 клавиша (досега съм свирил на пиано и не знам дали ще мога да свикна на леките клавиши), и каква външна звукова карта най евтино би ми излезнала за да няма латенция. Искам да я използвам за свирене в реално време в домашни условия. Благодаря предварително на отзовалите се, Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 18, 2008 Отговорено Октомври 18, 2008 Да, на МО имаш 4 слоя, но естествено полифонията на инструмента пада с всеки следващ слой, но се предполага, че тази опция ще я използваш за солистични бленди като лийдове, синти, китаро-подобни и тн, при който даже май ти е необходима монофоничност. На Мо-то аз това му намерих като кусур- ако се увлечеш да задържиш състейн педала и продължиш да свириш с бленда с 2 инструмента, примерно пиано+хор, по някое време се наблюдава ефекта на "къде ми се затриха първите тонове?". За прогресив рок може да хвърлиш и едно око на Korg Triton Extreme, който мисля не се произвежда. Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 20, 2008 Автор Отговорено Октомври 20, 2008 Имах същото предположение по отношение на полифонията и слоевете. Това М50 е и с малко по-добра полифония (80) в сравнение с МО-то (64). Ще го видим - края на другата седмица се очаква да пристигне в складовете и да ми го пратят. Мисля, че вчера мярнах едно видео за XS и положението не по-добро отколкото при МО - пак са само 4 слоя, но полифонията е разбира се по-добра - 128. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 25, 2008 Отговорено Октомври 25, 2008 Не, на XS са 8лейра доколкото знам, ама след като си поръчал няма значение.. Като пристигне да се похвалиш! Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 25, 2008 Автор Отговорено Октомври 25, 2008 За съжаление и при XS са само 4 слоя. Страница 29-та от упътването: http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi/en...xs_en_om_e0.pdf - "Playing several Voices together (Layer)" Въпреки това по-нататък мисля да си взема един XS - не знам защо, ама силно ме привлича Ще се похваля с М50-ката като пристигне - ако може да се вярва на UPS, това ще е най-късно четвъртък 30-ти. За съжаление имам толкова много работа, че трудно ще намеря време да го разопаковам, камо ли да си поиграя по-сериозно със звуците. Цитирай
Astera Отговорено Ноември 4, 2008 Отговорено Ноември 4, 2008 а може ли да си кажете мнението за M-audio Keystation 88 pro дали си заслужава... и евентуално дали има друг по-добър вариант на цена до 600 700лв за предпочитане тежка с 88 клавиша (досега съм свирил на пиано и не знам дали ще мога да свикна на леките клавиши) И аз се интересувам от тежка миди мастер клавиатура! Моля ви, сподете за M-audio Keystation 88 pro , заслужава ли си, как е окачването, яка ли е? Има ли други модели прилични, тежки 88 клавиша миди клавиатури? Благодаря Ви! Цитирай
Recommended Posts