Jump to content
Българският форум за музиканти

Колко клавиша (61, 76, 88), лека или тежка клавиатура?


niki123bg

Recommended Posts

Макар и с малко закъснение, ще споделя мнението си за клавиатурата на мо8. Ами... откакто свикнах с нея ми е трудно да свиря на друга тежка клавиатура. Въпреки, че е по-тежка от други тежки клавиатури, тази ми е по-удобна. Ако не се лъжа е graded hammer, но доста пиана имат по-лека клавиатура от на мо-то. Клавиатурата на Привиа 310 май беше, беше удобна.. Ако имаш път към Стара Загора заповядай са посвириш :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за информацията, както и за поканата :greenangel:

 

Доста се чудех дали да си взема МО-то или М50, но М50 е тазгодишен модел, има възможност за 16 слоя което за прог рок май е сравнително важно (макар че честно казано още не ми е ясно каква манджа с грозде ще са 16 инструмента свирещи заедно, но май като се разпределят в слабо застъпващи се зони ще стане готино), а за МО не успях да разбера колко поддържа и въобще как става (някой беше споменал 4) и е сравнително старичък модел и това го прави по-малко атрактивен за продажба втора употреба, а така или иначе обмислям да си взема някой от високите модели след известно време.

 

Дано успея да свикна с твърдата клавиатура, като гледам Рудес какви ги дяла с тези клавиатури на Kurzweil/Korg (май и двете фирми ползват клавиатури на Fatar), май има някакъв шанс да се свири прог рок на такава клавиатура, а ако реша да науча 1 - 2 пиеси за пиано няма да се ядосвам на липсващите клавиши и реакцията на клавиатурата.

 

Преди няколко дни седнах за 10-тина минути на една Yamaha Clavinova и ми се стори доста приятна клавиатурата, може би защото вече си поръчах тежка клавиатура, сега гледам по-позитивно :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а може ли да си кажете мнението за M-audio Keystation 88 pro дали си заслужава... и евентуално дали има друг по-добър вариант на цена до 600 700лв за предпочитане тежка с 88 клавиша (досега съм свирил на пиано и не знам дали ще мога да свикна на леките клавиши),

и каква външна звукова карта най евтино би ми излезнала за да няма латенция. Искам да я използвам за свирене в реално време в домашни условия.

Благодаря предварително на отзовалите се,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, на МО имаш 4 слоя, но естествено полифонията на инструмента пада с всеки следващ слой, но се предполага, че тази опция ще я използваш за солистични бленди като лийдове, синти, китаро-подобни и тн, при който даже май ти е необходима монофоничност. На Мо-то аз това му намерих като кусур- ако се увлечеш да задържиш състейн педала и продължиш да свириш с бленда с 2 инструмента, примерно пиано+хор, по някое време се наблюдава ефекта на "къде ми се затриха първите тонове?". За прогресив рок може да хвърлиш и едно око на Korg Triton Extreme, който мисля не се произвежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същото предположение по отношение на полифонията и слоевете. Това М50 е и с малко по-добра полифония (80) в сравнение с МО-то (64). Ще го видим - края на другата седмица се очаква да пристигне в складовете и да ми го пратят. Мисля, че вчера мярнах едно видео за XS и положението не по-добро отколкото при МО - пак са само 4 слоя, но полифонията е разбира се по-добра - 128.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, на XS са 8лейра доколкото знам, ама след като си поръчал няма значение.. Като пристигне да се похвалиш! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление и при XS са само 4 слоя. Страница 29-та от упътването: http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi/en...xs_en_om_e0.pdf - "Playing several Voices together (Layer)"

 

Въпреки това по-нататък мисля да си взема един XS - не знам защо, ама силно ме привлича :)

 

Ще се похваля с М50-ката като пристигне - ако може да се вярва на UPS, това ще е най-късно четвъртък 30-ти. За съжаление имам толкова много работа, че трудно ще намеря време да го разопаковам, камо ли да си поиграя по-сериозно със звуците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
а може ли да си кажете мнението за M-audio Keystation 88 pro дали си заслужава... и евентуално дали има друг по-добър вариант на цена до 600 700лв за предпочитане тежка с 88 клавиша (досега съм свирил на пиано и не знам дали ще мога да свикна на леките клавиши)

 

 

И аз се интересувам от тежка миди мастер клавиатура! :)

Моля ви, сподете за M-audio Keystation 88 pro , заслужава ли си, как е окачването, яка ли е? :) Има ли други модели прилични, тежки 88 клавиша миди клавиатури?

Благодаря Ви!

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.