didotk Публикувано Септември 29, 2008 Публикувано Септември 29, 2008 имам един въпрос yamaha rbx 374 за къв стил музика става братлета Цитирай
X-sert Отговорено Септември 30, 2008 Отговорено Септември 30, 2008 Имам същия, червен.Доста добра машина за цената си.Според мен става за всичко.Аз поне свиря доста неща с него(или се опитвам).Фънк, блус, метъл.Това че има бас и требъл буст ти помага доста.Бленд контрола също е много полезна екстра.Лично на мен баса ми е много удобен.Засега нямам никакви забележки към баса, можеше да има превключвател за активната, но все пак не е голям роблем.Някой разбиращ да се изкаже че и на мен ми е интересно Цитирай
Vrnko Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Значи на този въпрос конкретно не мога да ти отговоря. И аз като колегата само ще потвърдя че тези басове никак не са лоши. Аз съм притежател на RBX 375 и честно казано съм доволен. И понеже баса е в мен едва от около 2 седмици искам да питам някой може ли да ми обясни кой потенциометър за какво е? Забравих да питам човека от който го взех . Бързичко разбрах кое е "Volume"-то. Другите си ги връткам докат ми хареса звука и така. Забелязах обаче че когато въртя потенциометрте все едно имат двоен ход. Пояснявам - завъртам потенциометъра, идва момент в който усещам някакво съпротивлемие (не електрическо :-) ) след което има още един ход, мился че това е заради активната електроника ама като за пръв път се сблъсквам с активна електоника ... . Та ако някой вземе та пообясни малко никак няма да се разсърдя. А засега басчето е супер!!! Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Потенциометрите са ти следните - Master Volume, Pan-Pot, 2 Band EQ (Bass&Treble). Усетил си "нулевата" позиция на потовете, която имат всичките, без Volume-то. Цитирай
Vrnko Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Много благодаря за бързия отговор. Обаче имам нужда от малко по-подробно обяснение май като например какво е Pan-Pot и .." има ли то почва у нас..." , що за чудо е нулевата точка и за какво служи и ка да разбера от трите потенциометъра кое е за среди и кое за бас. Много благодаря! Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Ок, значи по-подробно. Pan-pot ти е потенциометър за панорама между двата адаптера - в едно му крайно положение имаш само bridge, в другото - neck. Както писах по-горе - EQ няма среди, само Bass и Treble. Този точно под Volume-то ти е за Bass, този към грифа е Pan-Pot. Не останаха много опции за последният. Цитирай
astagator Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 Аз свиря на такъв зли метализми и нямам оплаквация засега. Басчето държи стабилно. Можев би само ниските малко плахи ми идват. Само искам да вметна, че за свирене с пръсти издълбаните адаптери на този модел са златни та чудни! Много удобен бас, че и убав и красив... Цитирай
temerut Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 Адаптерите и дървенията са ок електрониката им е слабото място на тоя модел басове но лесно се сменя и вади приличен тон препоръчителна ел MEC с нея се пасват добре тоя вид адаптери става звук подобен на warwick Цитирай
Vrnko Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 За какво е "нулевата" позиция на потовете? Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 Виж графичния еквилайзер на този усилвател. "Нулевата" точка на потовете отговаря на нулата на снимката - като променяш положението, променяш dB на съответната честотна корекция. За пота с панорамата на адаптерите - там е позицията, при която двата са на едно ниво. Цитирай
Vrnko Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 То не било толкова сложно .... Благодаря за информацията Цитирай
Recommended Posts