Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за пиано


marmaladka

Recommended Posts

Така, имам едно ел. пиано и си дрънкам, но ми се ще да се науча да свиря. Проблема ми е, че.....НИЩО НЕ ЗНАМ И НЕ РАЗБИРАМ :greenangel: Понеже не видях тема за начинаещи, може ли да ми дадете някой съвет или препоръка за това какво по усновно ми трябва да знам и да се упражнявам.Просто няма кой друг да ми помогне. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мармаладке, тази работа без учител няма да стане.

То не е само до натискане на клавишите, трябва си и теория на музиката, как се четат ноти, захват/стойка на ръцете.

Не че е работа за висшисти, но трябва някой да те подхване, поне една година, после, ако си мераклия може и сама да започнеш. Но първите крачки - задължително с наставник...

Чел съм мнения, че някой се учели сами, или пък гледали видео уроци, но съм убеден, че няма да се получи.

Освен това, си мисля, че ако ще се захващаш сериозно с пианото, задължително ще ти трябва тежка клавиатура - най - евтин вариант - старо руско пиано, малко по-скъп вариант някое Касио с 88 клавишна клавиатура. Йоничка от рода на Yamaha PSR 202/303 или нещо от сорта, само ще ти навреди на навиците, които трябва да изградиш, като пианист.

Ако си тръгнала от истинско пиано, може да скочиш на "лека" клавиатура по всяко време, но обратното според мен е абсолютно непрепоръчително/недопустимо. Чел съм мнения от форуми на пианисти в консерваторията, които години на ред свирят на хамър клавиатура и накрая в продължение на 2 месеца се подготвят за изпит на леки клавиши и резултата е "скъсан на изпита".

Митко

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-...-PIA0000978-000

 

ОК това ще ми свърши ли работа да се науча? По-голямо не мога и да си позволя, то не, че и това мога ама се е нещо. Аз теорията ще я науча а учителя мойе и да стане, но не е сигурно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мармаладке,

 

Всяко пиано с тежка клавиатура и 88 клавиша би ти свършило чудесна работа. От теб само желание и много търпение се изисква.

Имай предвид, че каквото и пиано да купиш от чужбина, доста скъпо би ти стъпил транспорта до тук, за това се обърни към някой в БГ, който продава такива неща.

Сещам се за 2 ма човека в София - Невелиян от "Гема мюзик" и Личо от "Личомюзик" - аз на твое място бих купил някое електронно пиано - 2-ра ръка. Хем ще ти е по евтино, хем ще можеш да си го чуеш и пипнеш преди да го купиш.

Хубаво е да гледаш за следните 2 неща - да има възможно повече звуци и по-голяма полифония. (под 32 наистина не си струва да се купува, 32 е ОК, 64 гласа е супер, а 128 вече е професионално). Ако има възможност да се увеличава и намалява силата на звука, както и евентуално извод за слушалки - също е добре, все пак ако си в блок може да те бият съседите, ако си в къща последното може да го пропуснеш.

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да и аз съм съгласен с колегата.Няма да забравя още първият урок,когато учитела ми каза,,такива пиана, като касио с пет октави просто ги забрави" моето е точно такова и до сега не съм сядал да свиря на него,даже и за опражнения не става,като разпознаване на тоновете и интервали ,защото звукът е толкова далеч от реалният.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

В един магазин видях за 400 евро електическо с 88 мисля че беше с тежка клавиатура, марка Dean или нещо такова.Това добра марка ли е за пиано? Питам що не ми се струва много скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.