Monolith Отговорено Октомври 23, 2008 Отговорено Октомври 23, 2008 Всичко е въпрос на реклама. Нищо друго. Музикалният бизнес има толкова общо с музиката, колкото бизнесът с хероин например има общо с кафявото тиксо. Цитирай
bassiscotta Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 има си шоу бизнес. по-скоро има бизнес повече от колкото шоу. мисля, че концепцията на самия проект- мюзик спейс е грешно разбрана от по-голяма групаот изпълнителите регистрирани в проекта. но пък някои утвърдени имена са там, понеже все още няма друга организирана подобна платформа за изява и мс се явява поредния нов шанс за тези изпълнители и едно стъпало за да ги чуят повече слушатели. друг е въпроса дали е ефективен този подход или е поредния 'cheep PR' на дадена 'Компания', в случая МТел. Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 В България няма шоу-бизнес, защото има прекалено много шоу. Замислете се, при положение, че почти всичко в държавата е страхотен сеир, тоес има безплатно шоу навсякъде, тогава кой ще плаща, за да гледа още шоу ? Закони на търсенето и предлагането... Цитирай
biala Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Аз сериозно се бях замислил дали нетрябва да се сезира комисията за защита на конкуренцията заради този договор... Ако не подпишеш договора - нямаш достъп до слушателите с мобилни телефони - ако па го подпишеш си преебан.... Та ако някои почне да ги съди, ще имат проблеми тия - лощото е, че явно са яко връзкари щом мтел са се вързали с тях, при условие че те реално нямат нищо, освен договор, с който да изземват продукта на трети лица ... Писна ми от Толбухински тарикати... Цитирай
Monolith Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Напълно съгласен съм с Bassiscota! Цитирай
bassiscotta Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Аз сериозно се бях замислил дали нетрябва да се сезира комисията за защита на конкуренцията заради този договор...Ако не подпишеш договора - нямаш достъп до слушателите с мобилни телефони - ако па го подпишеш си преебан.... Та ако някои почне да ги съди, ще имат проблеми тия - лощото е, че явно са яко връзкари щом мтел са се вързали с тях, при условие че те реално нямат нищо, освен договор, с който да изземват продукта на трети лица ... Писна ми от Толбухински тарикати... без да се опитвам да адвокатсвам на който и да е в случая, мисля си, че договора е такъв какъвто е и никой не те изнудва да го подписваш като музикант или изпълнител. не съм го чел, но съм правил и подписвал определено количество договори в бранша и знам достатъчно. правата на дадена песен са няколко вида по ЗАПСЗ и едно е сигурно, авторското право никой неможе да ти го отнеме. ти си автор и по закон получаваш 50% от получените възнаграждения от роялти. примерно дадено радио реши, че парчето заслужава да бъде пускано по станция хикс и от там нататак ти си се грижиш сам(то си е и твое задължение) да се регистрираш някъде в дружаство за колективно управление на авторските преава (има няколко вече в бг освен музикаутор)или пък да изискаш от радиото, сам или чрез твой представител определено количество кинти,при условие, че парчето хикс съществува в плей листата на радиото. най-вероятно става дума в договора за управление и линценз на останалите права. печалба от лиценз за реклама и тн. но ако даден музикант се чувства ощитен винаги можете да се обърне за консултация към специалист в областта на авторските права. и сега в скоби. всеки в бг може да си направи подобен конкурс, защото наградата, която тази платформа дава не е кой знае колко привлекатена за професионални банди. наградата е по-скоро за някакви новаци в бранша. аз твърдо се замислям дали да не изчакам да вида как се развива ПР-а на МТел и да се включа в подобна инициатива, но с предлагане на по-реални условия за реализация не само в бегто, но и в чужбина. но за сега съм пас. даже ми е забавно да гледам сеир(шоу) как дадени кандидати се пънат да се борят с обречени каузи. Цитирай
Recommended Posts