джани Публикувано Август 18, 2005 Share Публикувано Август 18, 2005 Какъв е оптималният комплект от чинели (по цолове) когато свирите. И още един - защо при най-добрите - в комплектите им - не се виждат Hi Hats? Благодаря за коментарите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Август 18, 2005 Share Отговорено Август 18, 2005 Няма оптимален брой чинели,всеки свири с толкова,колкото използва(Стив Гад свири с 4,Портной с 24:) А лично аз не съм виждал барабанист без хай-хат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
джани Отговорено Август 18, 2005 Автор Share Отговорено Август 18, 2005 А лично аз не съм виждал барабанист без хай-хат http://www.drummerworld.com/ .... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AccesS Отговорено Август 18, 2005 Share Отговорено Август 18, 2005 и аз не съм виждала барабанист без hi-hat. мисля че всеки барабанист свири с толкова чинели колкото му се иска да има, в БГ случая е с колкото може да си позволи да има. аз съм на принципа колкото повече толкова повече, но не и да се прекалява има барабанисти(като венко) които са като колекционери лошо няма. джани ти сериозно си се зарибил нещо да внасяш ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Август 18, 2005 Share Отговорено Август 18, 2005 е братче,тва за фуса верно нещо си се заблудил.има хора дето свирят без райд,ама без фус иначе мога да ти кажа аз със какво свиря,ама ше умреш от смях,по-скоро да ти кажа с какво искам да свиря:-13 фус,20 райд,16 креш,18 райд креш,20 китаец,10 и 12 сплешове и..cowbell Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
джани Отговорено Август 18, 2005 Автор Share Отговорено Август 18, 2005 и аз не съм виждала барабанист без hi-hat. мисля че всеки барабанист свири с толкова чинели колкото му се иска да има, в БГ случая е с колкото може да си позволи да има. аз съм на принципа колкото повече толкова повече, но не и да се прекалява има барабанисти(като венко) които са като колекционери лошо няма. джани ти сериозно си се зарибил нещо да внасяш ) Да бе, съвсем насериозно. Само че ако са в комплекти по 4-5 си запазват много ниската цена. И за да не си доизмислям невалидни комбинации, помолих за примерни комбинации по цолове, които биха могли по желание на купувачите да се променят. Katsko прави една комбинация 2х20, 18, 16, 13, 12 и 10. Не ми е ясно например защо бяга от 22.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Август 18, 2005 Share Отговорено Август 18, 2005 ми доста малко хора се кефят на 22 райд,просто не ми харесва.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Red_Bull_Dog Отговорено Август 18, 2005 Share Отговорено Август 18, 2005 Да бе и на мене големшък ми се види...Иначе ми се ще да си имам 14 фус,20 раид,14,16 и 2х18 крешове,2 сплеша 8 и 10 инчови и един китаец(компромисно може и японец)..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bonzo Отговорено Август 18, 2005 Share Отговорено Август 18, 2005 джани един съвет : Katsko прави една комбинация 2х20, 18, 16, 13, 12 и 10.това ако го внесеш може да не пожънеш успех защото много малко барабанисти могат да си позволят цял сет наведнъж ,но като се замислиш има и барабанисти,които искарват добри пари.например на трифонов барабаниста може да купи такъв сет чинели Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bonzo Отговорено Август 18, 2005 Share Отговорено Август 18, 2005 ако нямате нищо против ето и моя оптимален сет чинели: 13"hihats 14"hihats 2x16"crash 18"crash 20"ride(може и 21 и 22,но 20 е стандарт) Special Effects: 16"China 18"China 8"splash 10"splash 12"splash(просто,защото сега притежавам такъв и съм привързан към него) 14"crash ама тва е вече газърия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
imperor Отговорено Август 20, 2005 Share Отговорено Август 20, 2005 Katsko прави една комбинация 2х20, 18, 16, 13, 12 и 10. Не ми е ясно например защо бяга от 22.. За райд 22'' е малко неуместен като големина, защото много "разлива" и няма конкретен звук. За краш става, но много дръмери избягват този инч, защото да се сбориш с това прасе и да звукне си трябва яко млатене, а и ползването му често е нецелесъобразно, пак поради причината че звучи "оттук до края на концерта/репетицията" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Август 20, 2005 Share Отговорено Август 20, 2005 Скоро свирих в БНР и там имаше 22' раид Зилджан К от който останах адски доволен,може би защото беше стар :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HHX Отговорено Август 21, 2005 Share Отговорено Август 21, 2005 аз наскоро свирих на един 20" Sabian Artisan Light ride (brilliant) (пробвах и останалите де ама този наи-много ме изкефи) и направо се хванах за главата. много жестоки са тия раидове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
imperor Отговорено Август 31, 2005 Share Отговорено Август 31, 2005 Скоро свирих в БНР и там имаше 22' раид Зилджан К от който останах адски доволен,може би защото беше стар :think: Мастер, аз нови чинели не купувам. Само на старо и не за друго, а защото звучат мамка им! Така звучат, че... Абе ти ме разбираш. Иначе и аз имам 22'' зилджан К, ама е истамбулски, много стар, но не става за райд - малко кубе, много обертон и иска яко да го млатиш и... Абе страховит е! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Септември 1, 2005 Share Отговорено Септември 1, 2005 в някоя друга тема бях цитирал един барабанист(от големите) и пак ще го направя : "За да е хубав един чинел,трябва да е стар !" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts