johnnieWfan Публикувано Септември 17, 2008 Share Публикувано Септември 17, 2008 Така начи 1во да изясня че китарата за мен е като гсм за баба ми (черна индия) Искам да попитам каква ми е китарата (там акустична или класическа (ако са тези видовете китари де)) таа размерите са: дължина на тялото 50-51 см , широчина на тялото в долната част 40-41 см ,а в горната част (преди грифа) 29-30 , дължина на грифа ,тва грифа нз от къде до къде се измеря ама по моите изчисления, е 64-65 санта.... амм 6 струни ,3 метални и 3 от найлон... та тва е .. а не чайте най отгоре пише: Orfeus или Orpheus незнам ... китарата е наследство от дядо ми , Бог да го прости ... мм горе къдет се стягат струните половината неща ги няма , то и китарата е ремонтирана 4е кат бях по малък преди няколко години я почупих :S .... ако искате и снимка ще направи и ще постна .... амм та тая китара хубава ли е или да зимам нова шот ся ще почвам уроци туак в Пловдив до нас в едно читалище и просто си нямам никва претстава от музикални инструменти , а мн искам да се науча да свиря песните на Никелбак просто ми дават живот е тва е гайс , сри че съм такова говедо отностно музиката ама ся кво да се прави .... Lots of Love, JohnnieWfan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
faflu Отговорено Септември 17, 2008 Share Отговорено Септември 17, 2008 Ох какво да се прави, и такива теми трябва да има. Та китарата ти е акустична, Орфей- БГ производство до Казанлък. Сигурно е много стара. И аз имам една такава и си дрънкам здраво на нея. Твоята щом е в такова окаяно състояние по- добре я остави- трябва здраво ремонт. Може да си намериш китара и тук, във Форума (аз така направих ) Само да задам един въпрос: Щом сега си почнал уроци що не си питаш учителя аджеба тази китара става ли или не? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Септември 17, 2008 Share Отговорено Септември 17, 2008 Много ми е интересно ,как успя да направиш целия си пост , да е едно изречение , ама както и да е. Китарата ти е акустична след като имаш 3 найлонови и 3 метални (те пак са найлонови , но с метално покритие, ако не се лъжа.) А щом ще почваш уроци, се консултирай с преподавателя ти и си вземи нова. Другия вариант е да посвириш малко на тази , докато се понаучиш и после да си вземеш нова китара, че както спомена , че е на дядо ти и е претърпявала редица ремонти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Септември 17, 2008 Share Отговорено Септември 17, 2008 Само да вметна - китарата е акустична от гледна точка на това, че звукът се усилва акустично от резонаторната кутия (тялото на китарата). Обаче: На китарите с найлонови струни е прието да се казва "класически". Те изглеждат най-общо така: На китарите с метални струни, които често са с по-голямо тяло и по-тънък гриф от "класическите" китари се казва просто "акустична китара" или "уестърн китара". Те най-общо изглеждат така: Това е. А китарата щом е наследство от дядо ти, по-добре си я остави да е просто наследство и да изкара старините си необезпокоявана. Класическа китара с по-добро качество от тази можеш да си намериш и за 60-70-80 лева втора ръка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts