Jump to content
Българският форум за музиканти

Каква ми е китарата ?!?!


johnnieWfan

Recommended Posts

Така начи 1во да изясня че китарата за мен е като гсм за баба ми (черна индия) Искам да попитам каква ми е китарата (там акустична или класическа (ако са тези видовете китари де)) таа размерите са: дължина на тялото 50-51 см , широчина на тялото в долната част 40-41 см ,а в горната част (преди грифа) 29-30 , дължина на грифа ,тва грифа нз от къде до къде се измеря ама по моите изчисления, е 64-65 санта.... амм 6 струни ,3 метални и 3 от найлон... та тва е .. а не чайте най отгоре пише: Orfeus или Orpheus незнам ... китарата е наследство от дядо ми , Бог да го прости ... мм горе къдет се стягат струните половината неща ги няма , то и китарата е ремонтирана 4е кат бях по малък преди няколко години я почупих :S .... ако искате и снимка ще направи и ще постна .... амм та тая китара хубава ли е или да зимам нова шот ся ще почвам уроци туак в Пловдив до нас в едно читалище и просто си нямам никва претстава от музикални инструменти , а мн искам да се науча да свиря :music336: песните на Никелбак просто ми дават живот :hysterical:

 

е тва е гайс , сри че съм такова говедо отностно музиката ама ся кво да се прави ....

 

Lots of Love,

JohnnieWfan

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох какво да се прави, и такива теми трябва да има. Та китарата ти е акустична, Орфей- БГ производство до Казанлък. Сигурно е много стара. И аз имам една такава и си дрънкам здраво на нея. Твоята щом е в такова окаяно състояние по- добре я остави- трябва здраво ремонт. Може да си намериш китара и тук, във Форума (аз така направих :music336: )

Само да задам един въпрос: Щом сега си почнал уроци що не си питаш учителя аджеба тази китара става ли или не? :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересно ,как успя да направиш целия си пост , да е едно изречение , ама както и да е.

Китарата ти е акустична след като имаш 3 найлонови и 3 метални (те пак са найлонови , но с метално покритие, ако не се лъжа.)

А щом ще почваш уроци, се консултирай с преподавателя ти и си вземи нова.

Другия вариант е да посвириш малко на тази , докато се понаучиш и после да си вземеш нова китара, че както спомена , че е на дядо ти и е претърпявала редица ремонти. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна - китарата е акустична от гледна точка на това, че звукът се усилва акустично от резонаторната кутия (тялото на китарата).

 

Обаче:

 

На китарите с найлонови струни е прието да се казва "класически". Те изглеждат най-общо така:

 

classicalGuitar.jpg

 

На китарите с метални струни, които често са с по-голямо тяло и по-тънък гриф от "класическите" китари се казва просто "акустична китара" или "уестърн китара". Те най-общо изглеждат така:

 

Acoustic_Guitar.jpg

 

Това е.

 

А китарата щом е наследство от дядо ти, по-добре си я остави да е просто наследство и да изкара старините си необезпокоявана. Класическа китара с по-добро качество от тази можеш да си намериш и за 60-70-80 лева втора ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.