DorothyClaux Публикувано Септември 9, 2008 Публикувано Септември 9, 2008 (Редактирано) да попитам... понеже искам да настороя 4 струнен бас на ниско си (low B ) но има много пръщене от струните това нормално ли е ако взема струни за 5 струнен бас и ако сложа 4 от тях ще се оправи ли проблема? или и при тях като се отпуснат струните пак има това дразнещо тракане... ? Редактирано Септември 9, 2008 от DorothyClaux Цитирай
johniebgood Отговорено Септември 9, 2008 Отговорено Септември 9, 2008 Ако вземе6 струни за 5-стр бас и пра6тенето продължава,значи проблема е в баса Цитирай
DorothyClaux Отговорено Септември 9, 2008 Автор Отговорено Септември 9, 2008 то не е точно пръщене ами заради ниското отхлабване (ако мога да се изразя) самите струни започват да тракат по грифа... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 9, 2008 Отговорено Септември 9, 2008 Съвсем нормално е да ти "пръщът" - взимай комплект за 5-струнен бас и блъскай. Има фирми, които си продават фабрично 4-струнни басове от Си. ... а Уоруик, например, пък си имат такъв (4-струнен) от Фа диез (ама това фа, дето е под си, което е под ми- 4-та струна на нормалния строй на 4-струнен бас) Цитирай
Калоян Кирилов Отговорено Септември 10, 2008 Отговорено Септември 10, 2008 (Редактирано) Ми за пращенето знам 2 неща От прагчетата...значи ако басса ти е нов позициИте не са се изтъркали Другата причина може да е от височината Пък виж ако от грифа гледай на 12-сто прагче дали звучи "Ми",ако не звучи октава(сравнявай с свободна на същата струна "Е")може да се е отметнал,а сещам се значи на магарето където са ония пластинки дето поддържат струнните на височина,освен нагоре и надолу те могат да се мърдат напред и назад, може евентуално да има от това нужда Дано съм ти помогнал Редактирано Декември 21, 2008 от IgniteAll Цитирай
DorothyClaux Отговорено Септември 10, 2008 Автор Отговорено Септември 10, 2008 благодаря много за помоща и отговорите така или иначе съм на път да сменям вече струни такаче първо ще взема струните и ако не стане ще търся проблема в баса Цитирай
Ari X. Отговорено Декември 21, 2008 Отговорено Декември 21, 2008 Съвсем нормално е да ти "пръщът" - взимай комплект за 5-струнен бас и блъскай. ... а Уоруик, например, пък си имат такъв (4-струнен) от Фа диез (ама това фа, дето е под си, което е под ми- 4-та струна на нормалния строй на 4-струнен бас) ихааа...това много бих искал да го чуя или видя и чуя(ако можеш дай линк)....колко ли пърдящо звучи? аз съм свалял четворката само до ла(онова ла, което е под си, което е под ми, което е четвърта струна на 4 струнния бас) Цитирай
patient Отговорено Декември 21, 2008 Отговорено Декември 21, 2008 Това нещо не знам дали се "чува" изобщо. По-скоро усещаш вибрациите с тялото си. Честотата на това Фа диез е 23,12 Hz. Доколкото съм чел по-въпроса, най-ниските струни за бас китара са от До диез нулева октава, което е 17,32 Hz, ма то това май вече влиза в зоната на субсоничните вълни. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 Съвсем нормално е да ти "пръщът" - взимай комплект за 5-струнен бас и блъскай. ... а Уоруик, например, пък си имат такъв (4-струнен) от Фа диез (ама това фа, дето е под си, което е под ми- 4-та струна на нормалния строй на 4-струнен бас) ихааа...това много бих искал да го чуя или видя и чуя(ако можеш дай линк)....колко ли пърдящо звучи? аз съм свалял четворката само до ла(онова ла, което е под си, което е под ми, което е четвърта струна на 4 струнния бас) Хо-о-о, хо-о-о, хо-о-о-о, ми и аз, пък, Си-то съм го свалял до Ми (октава под 4-та на баса ;) ), обаче при положение, че има струна Фа-диез, която може да се смъкне просто два полутона или пък струна До-диез от субконтра октава, която трябва да се НАТЕГНЕ 3 полутона, нужно ли е изобщо (освен, ако не търсиш олд-скул звук и то с цели ноти или просто един бърз, повтаряш се тон, но без мелодия)? Като смъкна така струната (ми-то на ла :thumbs_up: ), в какво най-бързо темпо успя да изкараш ЯСНА мелодия от 16-ини - може би 20 bpm? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 7, 2009 Отговорено Януари 7, 2009 ... а Уоруик, например, пък си имат такъв (4-струнен) от Фа диез... : ихааа...това много бих искал да го чуя или видя и чуя(ако можеш дай линк)....колко ли пърдящо звучи? Хихи, намерих го, по невнимание - Цитирай
Recommended Posts