Jump to content
Българският форум за музиканти

Партиите на барабаните


Recommended Posts

1.Какъв подход имате към партиите на барабаните в парчетата които свирите?Дали ги измисляте,разписвате и след това изсвирвате или обратното-свирите каквото ви дойде на момента и след това го "шлифовате"?Аз лично съм от втория тип,оше повече че не чета добре ноти,какво остава за оисането им.

 

2.Също така оставяте ли някой друг във вашата група да измисля или редактира партиите или държите да се оправяте сами?Лично аз нямам проблем с последното и повечето ми партии не са измислени от мен,само държа да ги изсвиря със собствения си стил,като обикновено ги преправям леко за да ми "паснат".

 

3.И последно-какво мислите за следния подход-да се композира от барабаните нагоре-първо се измислят партиите на барабаните и чак след това всичко друго?Според мен,ако барабаниста има добри идеи това дава интересни резултати :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В общи линии, всичко което си написал (без точка 3) е и моя практика. Ако ми хрумне нещо интересно, извън това, което до момента съм правил, си го записвам, за да не "изветрее". Винаги съм казвал, че съм тунеядец, т.е. правя си партиите върху вече предложена тема или парче. Досега не ми се е случвало да изкомпозирам нещо барабанно и да го предложа за правене на бандата. Приемам всякакви предложения от колегите и даже съм "за", понеже предложеното от неспециалист в дадения инструмент в повечето случаи е нестандартно и оригинално. Така навремето певчо предложи едно "тактче" (както той се изрази), което ми изпя с уста. Наложи се да го запиша и да го упражнявам 1-2 дни, защото червата ми се обръщаха, но си стана много готино начало за инструментал. :ph34r:

Ако има обмяна на мнения в една банда и има идеи, няма нищо по-хубаво от това и творческия процес е на 6!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В повечето случаи си ги измислям сам,но това вече е почти невъзможно,защото вече всичко е извирено :P Но когато свиря с кръпката,обикновенно той има някакви идеи за пулсацията и аз гледам да се сдържам към тях за известно време докато не измисля моя която да наподобява,но да е малко по-интересна ;)

Но това е защото той е барабанист и лубимата група му е Rolling Stones

:)

А когато някой друг от групата ми даде идея аз обикновенно казвам:невъзможно и в последствие го изпробвам и ако става му се извинявам.

В действителност най-добре приемам съвети от г-н Кьосовски ,когато записваме ,защото той наистина си знае работата и знае как ще изглежда вечее записано и смесено.

Извинявам се ако съм го ударил малко оффтопик ама се отплеснах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.