Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос ..


Queroth

Recommended Posts

ами значи аз се регистрирах тия дни и виждам че този форум е супер полезен :) та да си попитам значи аз се зарибих по китара преди 2-3 месеца и свиря на акустична, но преди месец един приятел ми даде една китара която е на намерил на тавана си :) да питам става ли за учене и т.н. Китарата е Кремона има два двойни адаптера, четири потенциометъра и още едно нещо което не съм разбрал за ко служи :) грифа е до 21 -во прагче.. но китарата няма нулево прагче ако някой знае откъде мога да се взема ще съм му много благодарен или евентуално ако има да ми продаде :) по принцип съм от Ботевград но имах път до Стара загора и там в музикалния магазин който бях нямаше .. :godbless:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за учене става, първите стъпки можеш да ги направиш с нея,ама само до там :godbless:

Ако видиш че ти се отдава и те кефи инвестирай в нещо по добро,ако не ново поне втора употреба ..и така напред лека полека :violin:

Редактирано от jFog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бро всички почват с една разбита кремона или орфей..спокойно нарежи си пръстите с кремоната пък ще дойде време и сам ще разбереш дали просто да я хвърлиш или да си купиш по-хубава китара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:godbless:

ами сега ако не намеря нулево прагче ще си изработя едно .. и после си няам идея как ще я пусна ;0 дръпнах си една от програмките които сте дали Amplitube ама нещо не откривам ехе файл .. как се пуска това животно :) ами надявам се по нататъка да посъбера кинти за нещо хубаво :)Щото мисля че найстина ме кефи аз и преди похващах свирих ама не катко сега .. :) сега ако не свира по 2 часа на едн миминум не се чувствам добре :) та .. ще чета и ще се уча и разбира се ще свиря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ее кремонките не са лоши! имам в предвид в сравнение с електрическите орфеи :blink:

така че виж от няква стара китара свали прагче и си направи нулево или можеш да си направиш от някакъв по дебел проводник :) за първата една година по добра китара няма да ти трябва, после ако още си зарибен ще си купиш нещо по-добро ;)

 

айде успех! и няма да се отказваш еи!!! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а да ви питам дали някъде се продават щото още не съм запознат с това как работи ел . китарата да не взема да я прееба нещо :)

и ако някой му се разправя да обеснява нека каже как работи китара щото досега през живота си не съм пипал ел. китара (която да свири) та някой да обясни ..

и другото понеже аз си имам усилвател(4x50w 4oma.. за кола) и колони на който си слушам музика от компа дали ще е възможно да пусна китарата на него по някакъв начин или ще трябва спец. усилвател с някви филтри и т.н. :) мерси отсега ако някой ми обясни :)

Редактирано от Queroth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами по принцип май не се продават отделни прагчета, те вървят комплект 24 прага - 20 кинта.

китарата можеш да я пуснеш много лесно - на нея някаде трябва да има някаква букс, вероятно ще е голям жак(може и да е петица...) купуваш си няколко метра микрофонен кабел, от едната страна слагаш голям жак от другата - малък. големия го нахакваш в китарата - малкия в дупката за микрофон на саунд картата, само че първо си намали левела на микрофона от "Volume Controls" :)

в някои магазин за ел техника може и да си намериш готов такъф кабел 2-3 кинта ще е, ама ще е по-късичък. еи тва ти е цялата философия :)

 

П.С. не очакваи да свири като китарите по записите дет слушаш, ще се чува като кухарка през колоните, за да докараш "ръмжащия" металски звук ще ти трябва ефект...тука вече става дълга и широка, като за начало можеш да ползваш софтуерни ефекти - порови се из форума, доста се е изписало по темата :)

 

айде, надявам се че съм ти бил полезен :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами значи аз имам кабел но и от двете страни е доволно дебел за да не влезе в дупката за микрофона :) незнам какъв е кабела баща ми е го е взимал ама е доволно дебел и мисля че е хубав .. а програмка си дръпнах Amplitube но никъде не намерих ехе откъде да я пусна :happy: ще потърса още и ще сваля друга :)

 

а така като я включа има ли шанс да изгора нещо саунд картата ми е Creative live и забелязвам че самата карта има такъв ефект на микрофона на разни китари и т.н. ами като си намеря прагчета ще я пробвам :)

 

 

и още един въпрос кажете някое подходящо соло като за бъдещ начинаещ китарист на акустична китара :) мерси

Редактирано от Queroth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Голям мераклия подозирам в това момче.

 

За нулевото прагче най-добрият вариант е да го вземеш от друга китара (счупена или негодна). Ще стане и от акустична.

Възможно е и да си направиш, да речем от електрод за електрожен или от дебел меден кабел. Няма да е с профила на прагче и няма да влезе в прореза на фингърборда, но може да го залепиш със здраво лепило и си готов. Ако не стане и се отлепи нищо не губиш.

 

За Amplitube - това не е програма, а VST плъгин.

Това означава, че не работи самостоятелно, а се зарежда в друга програма, която поддържа VST плъгини.

Наистина няма .exe, защото, както казахме то не е програма само по себе си, а само един DLL файл, който ползват други програми. Смъкни си ASIO FX Processor - малка програмка, в която можеш да заредиш Amplitube и да свириш през каквото е включено към компютъра ти (усилвател, колони и пр.)

 

За кабела и включването към компютъра: включва се в LINE IN, а не в микрофонния вход на картата.

Ако ти е дебел жака и не влиза в компа, си вземи за 80 стотинки един преходник от дебел жак към тънък и ще стане. дебелият жак се включва в задната част на преходника, а от предната му част стърчи по-малкия жак, който включваш в LINE IN.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ясно .. ами сега тегля едни уроци .. като свърша ще я изтегля и нея .. а нали казвате че има такива цели пакети с прагчета ако ги има по София в някой магазин и знаете адреса .. мисля да се командировам тия дни :cheers:

а такъв преходник имам някъде и без това трябва да мина да си взема нови среди .. катко и да е :cheers:

 

мерси за цялата информация която ми дадохте:huh: ако имам нещо да питам пак :) ще питам :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прагчета се продават отделно при Капъша - 1 лев парчето. Повече инфо за магазина тук. Но след като си вземеш прагчето трябва да го режеш и поставяш - не знам как ще се справиш сам :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е то поставянето на нулевото прагче маи не е голяма философия поне така си представям нещата аз ... в какъв смисъл да ги режа .. да не би да се продават на метър ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези, за които ти говоря, за на парче (иначе има и на метър), но пак са по широки от грифа и трябва да се резнат от двата края и да се оформят с пила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.