Queroth Публикувано Август 16, 2005 Публикувано Август 16, 2005 ами значи аз се регистрирах тия дни и виждам че този форум е супер полезен та да си попитам значи аз се зарибих по китара преди 2-3 месеца и свиря на акустична, но преди месец един приятел ми даде една китара която е на намерил на тавана си да питам става ли за учене и т.н. Китарата е Кремона има два двойни адаптера, четири потенциометъра и още едно нещо което не съм разбрал за ко служи грифа е до 21 -во прагче.. но китарата няма нулево прагче ако някой знае откъде мога да се взема ще съм му много благодарен или евентуално ако има да ми продаде по принцип съм от Ботевград но имах път до Стара загора и там в музикалния магазин който бях нямаше .. ( Цитирай
jFog Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 (Редактирано) за учене става, първите стъпки можеш да ги направиш с нея,ама само до там Ако видиш че ти се отдава и те кефи инвестирай в нещо по добро,ако не ново поне втора употреба ..и така напред лека полека :violin: Редактирано Август 16, 2005 от jFog Цитирай
spotlight_kid Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 бро всички почват с една разбита кремона или орфей..спокойно нарежи си пръстите с кремоната пък ще дойде време и сам ще разбереш дали просто да я хвърлиш или да си купиш по-хубава китара Цитирай
Queroth Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 ами сега ако не намеря нулево прагче ще си изработя едно .. и после си няам идея как ще я пусна ;0 дръпнах си една от програмките които сте дали Amplitube ама нещо не откривам ехе файл .. как се пуска това животно ами надявам се по нататъка да посъбера кинти за нещо хубаво Щото мисля че найстина ме кефи аз и преди похващах свирих ама не катко сега .. сега ако не свира по 2 часа на едн миминум не се чувствам добре та .. ще чета и ще се уча и разбира се ще свиря Цитирай
Queroth Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 (Редактирано) ее неще да се изтрие .. !! Редактирано Август 16, 2005 от Queroth Цитирай
black_waltz Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 ее кремонките не са лоши! имам в предвид в сравнение с електрическите орфеи така че виж от няква стара китара свали прагче и си направи нулево или можеш да си направиш от някакъв по дебел проводник за първата една година по добра китара няма да ти трябва, после ако още си зарибен ще си купиш нещо по-добро айде успех! и няма да се отказваш еи!!! Цитирай
Queroth Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 (Редактирано) а да ви питам дали някъде се продават щото още не съм запознат с това как работи ел . китарата да не взема да я прееба нещо и ако някой му се разправя да обеснява нека каже как работи китара щото досега през живота си не съм пипал ел. китара (която да свири) та някой да обясни .. и другото понеже аз си имам усилвател(4x50w 4oma.. за кола) и колони на който си слушам музика от компа дали ще е възможно да пусна китарата на него по някакъв начин или ще трябва спец. усилвател с някви филтри и т.н. мерси отсега ако някой ми обясни Редактирано Август 16, 2005 от Queroth Цитирай
black_waltz Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 ами по принцип май не се продават отделни прагчета, те вървят комплект 24 прага - 20 кинта. китарата можеш да я пуснеш много лесно - на нея някаде трябва да има някаква букс, вероятно ще е голям жак(може и да е петица...) купуваш си няколко метра микрофонен кабел, от едната страна слагаш голям жак от другата - малък. големия го нахакваш в китарата - малкия в дупката за микрофон на саунд картата, само че първо си намали левела на микрофона от "Volume Controls" в някои магазин за ел техника може и да си намериш готов такъф кабел 2-3 кинта ще е, ама ще е по-късичък. еи тва ти е цялата философия П.С. не очакваи да свири като китарите по записите дет слушаш, ще се чува като кухарка през колоните, за да докараш "ръмжащия" металски звук ще ти трябва ефект...тука вече става дълга и широка, като за начало можеш да ползваш софтуерни ефекти - порови се из форума, доста се е изписало по темата айде, надявам се че съм ти бил полезен Цитирай
Queroth Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 (Редактирано) ами значи аз имам кабел но и от двете страни е доволно дебел за да не влезе в дупката за микрофона незнам какъв е кабела баща ми е го е взимал ама е доволно дебел и мисля че е хубав .. а програмка си дръпнах Amplitube но никъде не намерих ехе откъде да я пусна ще потърса още и ще сваля друга а така като я включа има ли шанс да изгора нещо саунд картата ми е Creative live и забелязвам че самата карта има такъв ефект на микрофона на разни китари и т.н. ами като си намеря прагчета ще я пробвам и още един въпрос кажете някое подходящо соло като за бъдещ начинаещ китарист на акустична китара мерси Редактирано Август 16, 2005 от Queroth Цитирай
the_gorer Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 Браво! Голям мераклия подозирам в това момче. За нулевото прагче най-добрият вариант е да го вземеш от друга китара (счупена или негодна). Ще стане и от акустична. Възможно е и да си направиш, да речем от електрод за електрожен или от дебел меден кабел. Няма да е с профила на прагче и няма да влезе в прореза на фингърборда, но може да го залепиш със здраво лепило и си готов. Ако не стане и се отлепи нищо не губиш. За Amplitube - това не е програма, а VST плъгин. Това означава, че не работи самостоятелно, а се зарежда в друга програма, която поддържа VST плъгини. Наистина няма .exe, защото, както казахме то не е програма само по себе си, а само един DLL файл, който ползват други програми. Смъкни си ASIO FX Processor - малка програмка, в която можеш да заредиш Amplitube и да свириш през каквото е включено към компютъра ти (усилвател, колони и пр.) За кабела и включването към компютъра: включва се в LINE IN, а не в микрофонния вход на картата. Ако ти е дебел жака и не влиза в компа, си вземи за 80 стотинки един преходник от дебел жак към тънък и ще стане. дебелият жак се включва в задната част на преходника, а от предната му част стърчи по-малкия жак, който включваш в LINE IN. Успех! Цитирай
Queroth Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 ясно .. ами сега тегля едни уроци .. като свърша ще я изтегля и нея .. а нали казвате че има такива цели пакети с прагчета ако ги има по София в някой магазин и знаете адреса .. мисля да се командировам тия дни а такъв преходник имам някъде и без това трябва да мина да си взема нови среди .. катко и да е мерси за цялата информация която ми дадохте ако имам нещо да питам пак ще питам Цитирай
AXE Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Прагчета се продават отделно при Капъша - 1 лев парчето. Повече инфо за магазина тук. Но след като си вземеш прагчето трябва да го режеш и поставяш - не знам как ще се справиш сам :think: Цитирай
Queroth Отговорено Август 17, 2005 Автор Отговорено Август 17, 2005 е то поставянето на нулевото прагче маи не е голяма философия поне така си представям нещата аз ... в какъв смисъл да ги режа .. да не би да се продават на метър ??? Цитирай
AXE Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Тези, за които ти говоря, за на парче (иначе има и на метър), но пак са по широки от грифа и трябва да се резнат от двата края и да се оформят с пила. Цитирай
Queroth Отговорено Август 17, 2005 Автор Отговорено Август 17, 2005 ясно .. ами като ида на место ще видя за какво става дума мерси Цитирай
Recommended Posts