lilavo Публикувано Септември 4, 2008 Публикувано Септември 4, 2008 Здравейте! Аз съм на 18 години от гр. Ловеч. Свиря на акустична класическа китара от 4 год. (понякога времето не е толкова важно като цифри де..) Започнах от нулата с липса на всякакъв музикален усет и образование с мечти за електрическа китара, рок и прочие, но плановете често се променят и аз се запалих окончателно по класическите произведения за китара и сега вместо електрическа китара си купих класическа китара на Кремона - Juan Salvador Modelo 2. Понеже съм в музикална школа ми се налага даже да участвам в концерти, т.е. продукции. Концертите са с китарния оркестър, в който участвам. :-P Чудя се дали има наоколо още хора, запалени по класиката тип Ф. Сор, Фр. Тарега или Карули или фламенкото. Цитирай
black_waltz Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Добре дошъл у форумо първо. И аз преди седмица си купих класическа китара(първата ми такава) и се опитвам да подрънквам разни неща на Armik(някав фламенко урод), та мисълта ми е че и аз се кефя на такива неща нищо че принципно съм тъп металист Приятно пребиваване Цитирай
lilavo Отговорено Септември 4, 2008 Автор Отговорено Септември 4, 2008 Май трябваше да уточня, че съм момиче :) Е, след като и този въпрос е приключен, относно фламенкото: Понеже на мен учителят ми предлага разни неща да свиря и трябваше това лято да поработя върху една пиеса (Тангило от Кадис - З. Беренд) и тя има голяма връзка с фламенкото, реших да се поинтересувам и попаднах на DVD-то (свалих го от и-нет, ъф корс) на Graf Martinez - Flamenco Method Vol. 1. Всичко е обяснено като за идиоти, има таблатури и ноти (аз си падам по нотите), има видео материал, отделно аудио материал и отделно учеебник! Пичът говори като робот и изглежда малко като робот, ама добре обяснява! Не съм стигнала далеч, но време има. Цитирай
black_waltz Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Благодаря че сподели името на урока, веднага го пуснах да се сваля. П.С сори че съм те писал по дефаут мъжко Цитирай
Icarus Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Преди години като ходех на уроци по класическа китара посвирвах това онова на Карули, Фор, Джулиано, Молино, Каркаси и всите предполагам до болка ти познати пичове. До фламенкото така и не опрях, много сложно за моята проста душа Иначе класическата музика, особено за китара, е прекрасна. Освен да ти пожеля приятно изкарване тук, и много позитивни емоции, че и да те чуваме тук-там от време на време и по-често п.с. Лилавото ми е любим цвят Цитирай
lilavo Отговорено Септември 5, 2008 Автор Отговорено Септември 5, 2008 black_waltz, ще се радвам, ако споделиш впечатления за DVD-то и за напредъка си. :-) И как се справяш с rasguado. Icarus, мерси, аз нямам особено напредничави условия за запис, но може да постна някое изпълнение скоро. Замислям да направя дует със себе си Цитирай
jkjkjk Отговорено Септември 18, 2008 Отговорено Септември 18, 2008 ....Здрасти ... ами аз да кажа само, че много ми харесва ника ти...Лилаво толкова семпло (в приятния смисъл) и готино Цитирай
lilavo Отговорено Октомври 13, 2008 Автор Отговорено Октомври 13, 2008 Млада симпатична и талантлива музикантка (нека да е ясно, че става дума за мен) си търси спонсори за турне в Австралия с китарен състав. :-) Ще бъда благодарна за всякаква информация по въпроса. :-) Цитирай
Recommended Posts