Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Аз съм на 18 години от гр. Ловеч. Свиря на акустична класическа китара от 4 год. (понякога времето не е толкова важно като цифри де..) Започнах от нулата с липса на всякакъв музикален усет и образование с мечти за електрическа китара, рок и прочие, но плановете често се променят и аз се запалих окончателно по класическите произведения за китара и сега вместо електрическа китара си купих класическа китара на Кремона - Juan Salvador Modelo 2. Понеже съм в музикална школа ми се налага даже да участвам в концерти, т.е. продукции. Концертите са с китарния оркестър, в който участвам. :-P :metalist:

Чудя се дали има наоколо още хора, запалени по класиката тип Ф. Сор, Фр. Тарега или Карули или фламенкото.

Отговорено

Добре дошъл у форумо първо.

И аз преди седмица си купих класическа китара(първата ми такава) и се опитвам да подрънквам разни неща на Armik(някав фламенко урод), та мисълта ми е че и аз се кефя на такива неща нищо че принципно съм тъп металист :)

Приятно пребиваване

Отговорено

Май трябваше да уточня, че съм момиче :) :)

Е, след като и този въпрос е приключен, относно фламенкото: Понеже на мен учителят ми предлага разни неща да свиря и трябваше това лято да поработя върху една пиеса (Тангило от Кадис - З. Беренд) и тя има голяма връзка с фламенкото, реших да се поинтересувам и попаднах на DVD-то (свалих го от и-нет, ъф корс) на Graf Martinez - Flamenco Method Vol. 1. Всичко е обяснено като за идиоти, има таблатури и ноти (аз си падам по нотите), има видео материал, отделно аудио материал и отделно учеебник! Пичът говори като робот и изглежда малко като робот, ама добре обяснява! ;) Не съм стигнала далеч, но време има. :D

Отговорено

Преди години като ходех на уроци по класическа китара посвирвах това онова на Карули, Фор, Джулиано, Молино, Каркаси и всите предполагам до болка ти познати пичове. До фламенкото така и не опрях, много сложно за моята проста душа :cheers: Иначе класическата музика, особено за китара, е прекрасна. Освен да ти пожеля приятно изкарване тук, и много позитивни емоции, че и да те чуваме тук-там от време на време и по-често :)

п.с. Лилавото ми е любим цвят :thx:

Отговорено

black_waltz, ще се радвам, ако споделиш впечатления за DVD-то и за напредъка си. :-) И как се справяш с rasguado.

Icarus, мерси, аз нямам особено напредничави условия за запис, но може да постна някое изпълнение скоро. Замислям да направя дует със себе си ;)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Отговорено

Млада симпатична и талантлива музикантка (нека да е ясно, че става дума за мен) си търси спонсори за турне в Австралия с китарен състав. :-) Ще бъда благодарна за всякаква информация по въпроса. :-)