Glacierise Публикувано Август 16, 2005 Публикувано Август 16, 2005 Някой използвал ли е тая врътка? Да си вкара примерно барабаните от миксера в една тапичка в ухото, вместо да разчита на мониторите? Цитирай
Burton Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 Скоро мислим да го пробваме този подход, че иначе отзад при барабаните почти нищо не се чува от мониторите Цитирай
Glacierise Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 Да не забравиш да споделиш опита после Цитирай
Burton Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 No problem! Само да се намери преди това достатъчно дълъг кабел или удължител за слушалките от барабаните до пулта Иначе предполагам че най-добре е слушалките да са от големите, което обхващат ушите, за да не влизат много странични шумове и пак да става какафония...? Айде пробвалите да кажат Цитирай
7thString Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 Аз си го мисля това за китара... малко ще приличам на заблуден марсианец ама ако се чува, що не На концерта на G3 през 97ма Eric Johnson свири на последните 3 песни със слушалки Цитирай
spotlight_kid Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 сетих се за китаристчето на Линкин Парк..свири с некви слушалки дето са кат казашка ушанка дейба Цитирай
progressive Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 аз съм го правил. понеже в клуба нямаше монитори като цяло, барабаниста ни свиреше със слушалки(той по принцип свиреше на слушалки). а след като чух записа от първото ни свирене там, реших и аз да си пусна следващия път. Цитирай
Burton Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 сетих се за китаристчето на Линкин Парк..свири с некви слушалки дето са кат казашка ушанка дейба На него май повече му идва като "имидж"... Ама бая смешен ми е на мен Цитирай
Glacierise Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 Aбе дървено е с големи слушалки. А и още един кабел да ти се мотае не е гот. Цитирай
Henderson Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 ами ние сме го пробвали и на репетиции и на лайв и барабаниста е оставал доста доволен! особено ако му се направи добър баланс в слушалките, какво друго ми трябва Цитирай
Katsko Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 (Редактирано) кагато съм го пробвал е било доста зле-има проблеми със слушалките,кабела,изхода от пулта,микс-а,а и повечето такива слушалки са съвсем изолирани и акустичния звук се губи напълно,което не е добре.да не говорим че на доста барабанисти не им е удобно да свирят със слушалки-изобщо в наште родни условия-по-сложно=по-преебано за жалост.по принцип съм за слушалки,само като краен случай.има и друг вариант-пишете на барабаниста подложки на CD/MP3-плейър или дори само метроном и така свирите.преди да се изсмеете на последното,имайте в пред вид че се прави от някои небезизвестни барабанисти по света и у нас.но най вече хората които дават пари за техника и осигуряват условиятя на сцената трябва да разберат че мониторите на са лукс а необходимост-ОСОБЕНО за барабаниста! Редактирано Август 16, 2005 от Katsko Цитирай
Glacierise Отговорено Август 16, 2005 Автор Отговорено Август 16, 2005 Ee, тва за клик трака за барабаниста си е задължително просто! Ние само така действаме. Добре, че е Sonar-а Цитирай
Stone Free Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 Ee, тва за клик трака за барабаниста си е задължително просто! Ние само така действаме. Добре, че е Sonar-а Лично моя опит е, че се получава малко изкуствено, когато барабаниста свири с клик трак. За репетиции от време на време е полезно, няма спор. Но иначе, според мене си е съвсем нормално да се 'бяга' по малко от нормалното темпо. На мене ми звучи по естествено. И освен това барабаниста, с който свирех не се чустваше много комфортно. Което е разбираемо, и аз като свиря с метроном някоя песен и не ми звучи добре. Цитирай
Glacierise Отговорено Август 17, 2005 Автор Отговорено Август 17, 2005 E, и ние го използваме само за репетиции тоя похват Обаче - ако свириш с метронома, и ти звучи зле - значи самият клик трак не е направен добре - темпата не съвпадат с тези, на които звучи добре. Поизпипай го повече, и ще стане. Цитирай
BlueZone Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Докато свирех с Music Station всичките парчета ги бях направил на кликове, което в случая беше задължително, щото имаше разни спец ефекти и други глупости, дето нямаше кой да ги свири, но определено мога да кажа, че не е звучало дървено. Един хубав похват за случая е клика да се направи с темпо трак (Cubase & Nuendo) и там да се направят съответните забързвания и забавяния. Цитирай
Recommended Posts