7thString Публикувано Август 14, 2005 Публикувано Август 14, 2005 Преди 2 дни се шляех из центъра на Варна и видях един гайдар. По принцип не съм обръщал внимание на този тип инструмент, но звука на гайдата удивително много напомня на звука на соло китарата(с distortion разбира се). Някой да има подобни наблюдения? П.П. Steve Vai май трябва да поработи по въпроса за концерта в Б-я Цитирай
black_waltz Отговорено Август 14, 2005 Отговорено Август 14, 2005 преди около година по Би Ти Ви даваха някаф пич дет праи кавъри на пърпъл на гайда получаваше се сравнително прилично Цитирай
7thString Отговорено Август 14, 2005 Автор Отговорено Август 14, 2005 Гледах го ама той се опита да докара ритъм партиите на "водния пушек" и не се получи мн сносно Цитирай
SlipFly Отговорено Август 14, 2005 Отговорено Август 14, 2005 ххх не ама в морката градина къв изрод има... Цитирай
vovcho Отговорено Август 14, 2005 Отговорено Август 14, 2005 Къде го там? Аз как съм го изпуснал? За това па видях един дето свиреше на синт, а кучето му лаеше в ритъм. Нямаше как да не им пусна някоя и друга стинка Цитирай
Katsko Отговорено Август 14, 2005 Отговорено Август 14, 2005 преди около година по Би Ти Ви даваха някаф пич дет праи кавъри на пърпъл на гайда получаваше се сравнително прилично пич,шъ ме изжиняваш ама НЕ.НЕ звучи добре,а за Джими Хендрикс да не говорим.пича е много готин и е добър гайдар,народни свири яко,ама тва дето го прави с кавърите НЕ е готино(не само мое мнение).вервай ми щото знам от първа ръка... Цитирай
jFog Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 абе и на мен са ми идвали некви асосиации подобни, само че с българските гайди.Наскоро пак имах честта да чуя на живо един пич гайдар от Галисия (северна Испания) свири едни рботи дету падат шапки,даже мисля че имам некво видео дету направих с фотокамерата,ама трябва да видя да го смачкам че е много големо. Цитирай
7thString Отговорено Август 15, 2005 Автор Отговорено Август 15, 2005 Къде го там? Аз как съм го изпуснал? За това па видях един дето свиреше на синт, а кучето му лаеше в ритъм. Нямаше как да не им пусна някоя и друга стинка Охо, тоя на синта беше от Русе преди. Явно е ЕмЕгрирал Цитирай
boogerman Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 преди около година по Би Ти Ви даваха някаф пич дет праи кавъри на пърпъл на гайда получаваше се сравнително прилично пич,шъ ме изжиняваш ама НЕ.НЕ звучи добре,а за Джими Хендрикс да не говорим.пича е много готин и е добър гайдар,народни свири яко,ама тва дето го прави с кавърите НЕ е готино(не само мое мнение).вервай ми щото знам от първа ръка... прав си... не си само ти на това мнение... http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1791&st=15 :read: Цитирай
black_waltz Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 преди около година по Би Ти Ви даваха някаф пич дет праи кавъри на пърпъл на гайда получаваше се сравнително прилично пич,шъ ме изжиняваш ама НЕ.НЕ звучи добре,а за Джими Хендрикс да не говорим.пича е много готин и е добър гайдар,народни свири яко,ама тва дето го прави с кавърите НЕ е готино(не само мое мнение).вервай ми щото знам от първа ръка... прав си... не си само ти на това мнение... http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1791&st=15 :read: сигурно сте прави, за мен е "прилично" щом успях да разпозная какво свири Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 Преди години, в предаването Добро Утро на Канал 1 даваха един българин, който свиреше с Jackson и имитираше гайда, като държеше bare с дясната ръка, а свиреше с лявата, т.е. беше кръстосал ръцете на грифа. Каза, че бил по бърз от Мaлмстеен и дори го бил поканил да се състезават. Pomnya, che bqh dosta vpechatlen, dori sled tova namerih albuma mu, kazvashe se With the Speed of Light, ili neshto ot tozi sort. Пича се казва Бисер Рачев. Между другото, албума беше много посредствен, както и самия пич. Цитирай
Burton Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 Преди години, в предаването Добро Утро на Канал 1 даваха един българин, който свиреше с Jackson и имитираше гайда, като държеше bare с дясната ръка, а свиреше с лявата, т.е. беше кръстосал ръцете на грифа. И аз съм го гледал това предаване...ама бях малък и не помня много Цитирай
progressive Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 Преди години, в предаването Добро Утро на Канал 1 даваха един българин, който свиреше с Jackson и имитираше гайда, като държеше bare с дясната ръка, а свиреше с лявата, т.е. беше кръстосал ръцете на грифа. Каза, че бил по бърз от Мaлмстеен и дори го бил поканил да се състезават. Pomnya, che bqh dosta vpechatlen, dori sled tova namerih albuma mu, kazvashe se With the Speed of Light, ili neshto ot tozi sort. Пича се казва Бисер Рачев. Между другото, албума беше много посредствен, както и самия пич. той май кандидатстваше успешно за рекорд в Гинес за най-много изсвирени ноти за минута... Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 Какво казва Google за Бисер Рачев: http://forum.all.bg/printthread.php?Board=...04173&type=post http://forum.all.bg/printthread.php?Board=...95581&type=post Така е, мажеше с голямата баданарка доколкото си спомням... Цитирай
BlueZone Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 (Редактирано) Бисер Рачев е лайно. Преди да си взема синия Ibanez, стария ми стоеше в един магазин и тоз ТЪМЕН балкански субект дойде и почна да се прави на великан на мойта китара и ми каза да му акомпанирам и в момента в който започнах да му свиря някакви по-изкривени акорди милия нещо се пообърка с тоналностите. Друг е въпроса, че доста използва техниката zamazando. Абе дет се вика - хич не ми го хвалете. Надувка без покритие. П.П. За гайдата и китарата - Steve Vai - Incantation. По-добра имитация на гайда на китара не м и е попадала. Редактирано Август 26, 2005 от iBobz Цитирай
Recommended Posts