Jump to content
Българският форум за музиканти

Това възможно ли е?


Recommended Posts

Абе възможно ли е това? Гледах сега в един магазин виброшлайв за 30лв... Не ви ли се струва гнила тая работа? Ей на толкова бях да си го купя, ама реших преди това да се консултирам с някой дето по-разбира... Е, какво ви е мнението?

 

П.С. Имаше и прободни триони за около 35...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди два месеца един познат си купи комплект ел. инструменти - шлайф машинка, дрелка, ъглошлаф и зеге (електрически трион). Продават се в МЕТРО в куфарче. Цялата хава му излезе към 90 лева. Ако пресметнем средно се падат по 20-25 лева на инструмент.

Аз се мъчех да го разубедя, но той си ги взе.

За една седмица изшлайфа латекса от всички стени в апартамента си, после подкара касите на вратите и черчеветата на прозорците. Шлайф-машинката се оказа невероятна!!!

Не знам за другите инструменти в комплекта, но шлафът определено си заслужи парите и то многократно. Дори и да се скапе след време, това са само 25 кинта, а работа може да се върши и то спокойно. Това чудо изстърга стените на цял апартамент, вярвам, че ще се справи и с други задачи.

Естествено, не всички евтини машинки са толкова функционални и има доста саморазпадащи се. :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами pacman беше казал, че няма лошо да се ползват китайски инструменти - дори и да се скапят, не е голяма загуба.

Аз все още не съм им станал фен, но пък шлайфът на моя човек се оказа добър, така че може да си купиш един евтин шлайф в името на експеримента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми така и ще направя, тъй като ще се пробвам да направя първата си китара... Така де, никога не съм се занимавал с това и ми е много интересно да си пробвам, събрах доста статии, намерих разни книжки и смятам с тяхна помощ и с денонощно блъскане да пробвам да направя една китара... Знам, че в началото няма да постигам добри резултати, но трябва да се почне отнякъде все пак...

 

В тази връзка, може ли да ми кажете на български как наричат router-ите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Router в твоя случай означава "оберфреза".

Така е прието да се наричат тези машинки в България.

Успех в дялкането на дъски!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй...

Интересното при китайските джаджи е, че успешната покупка е въпрос на късмет. Има неща, които са доста добри и едва ли не се доближават до европейските си събратя. Но има и пълни боклуци, които се скапват след месец-два по-сериозна работа.

Повечето виброшлайфи не са много здрави, основата им е някаква тънка пластмаска с гума отдолу, така че с тях трябва да се работи Фнимателно :unsure:

Друго съществено е, че можеш да намериш един и същ продукт в един и същи магазин на две различни цени :cheers: Много европейски фирми си поръчват евтините хоби серии в някой китайски завод, като взимат вече съществуващ модел, сменят му цвета, лепват етикета на фирмата си, и си слагат някакъв процент отгоре. Затова добра идея е да разгледаш в някой голям магазин като Практикер примерно, и да видиш разликата в цените. Може да намериш абсолютно едно и също нещо с двойна разлика в цените :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.