Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Вчера опитах да си направя едно клипче. За целта използвах снимка за фон и една мп3-ка.

Конвертирането го правих с Windows Movie Maker и като пусна клипа на пц-то ми няма проблем, всичко звучи както трябва, обаче след като го кача в youtube солото не се чува изобщо (?!?)

Явно се режат честоти, знам ли...

Ако имате някаки идеи ще се раздвам да ги чуя.

Благодаря предварително!

Отговорено

Вероятно солото, ако се губи само то... има фазова разлика между каналите и при конвертирането от стерео в моно (както е стандартното качество в Youtube) затихва, а може и напълно да се изгуби... това се сещам като причина... Опитай да отвориш клипа като в линка добавиш &fmt=18 би трябвало да го пусне стерео... поне да разбереш от това ли е :cheers2:

Отговорено

При мен този линк не отваря нищо :greenball: .... "The URL contained a malformed video ID." ....пусни оргиналният без допълнителния таг да чуем за какво става въпрос... можеш да качиш клипчето и в http://www.4shared.com/ за сравнение.

Отговорено

Само че си изпуснал едно "8" от оригиналният линк :) Да, "проблемът" е точно това... прослушах пак кавъра от раздела, солото е в пълна противофаза на двата канала. Не знам дали умишлено е направено така и наистина не е точно "проблем" понякога ползват такова дефазиране за да постигнат специфично звучене.... но при смесването на двата канала в моно сигнал противофазните сигнали се унищожават взаимно :) Вариантът е да ремиксираш песента и да инвертираш единият канал на соло трака или просто да постваш този: http://ie.youtube.com/watch?v=uqKEMpqCEa8&fmt=18 линк... чуй го с Internet Explorer и ще усетиш разликата в стерео... с Opera например трикът не работи поне при мен... Успех!