Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със звука в Youtube


satanas

Recommended Posts

Здравейте!

Вчера опитах да си направя едно клипче. За целта използвах снимка за фон и една мп3-ка.

Конвертирането го правих с Windows Movie Maker и като пусна клипа на пц-то ми няма проблем, всичко звучи както трябва, обаче след като го кача в youtube солото не се чува изобщо (?!?)

Явно се режат честоти, знам ли...

Ако имате някаки идеи ще се раздвам да ги чуя.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно солото, ако се губи само то... има фазова разлика между каналите и при конвертирането от стерео в моно (както е стандартното качество в Youtube) затихва, а може и напълно да се изгуби... това се сещам като причина... Опитай да отвориш клипа като в линка добавиш &fmt=18 би трябвало да го пусне стерео... поне да разбереш от това ли е :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

При мен този линк не отваря нищо :greenball: .... "The URL contained a malformed video ID." ....пусни оргиналният без допълнителния таг да чуем за какво става въпрос... можеш да качиш клипчето и в http://www.4shared.com/ за сравнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само че си изпуснал едно "8" от оригиналният линк :) Да, "проблемът" е точно това... прослушах пак кавъра от раздела, солото е в пълна противофаза на двата канала. Не знам дали умишлено е направено така и наистина не е точно "проблем" понякога ползват такова дефазиране за да постигнат специфично звучене.... но при смесването на двата канала в моно сигнал противофазните сигнали се унищожават взаимно :) Вариантът е да ремиксираш песента и да инвертираш единият канал на соло трака или просто да постваш този: http://ie.youtube.com/watch?v=uqKEMpqCEa8&fmt=18 линк... чуй го с Internet Explorer и ще усетиш разликата в стерео... с Opera например трикът не работи поне при мен... Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.