Paliev The Butcher Публикувано Август 10, 2005 Публикувано Август 10, 2005 Аз си лепя гафер на райда и на барабанчето,за да обира обертонове и т.н. Някакви други такива хитринки да използвате? Споделете за работилничката направи си сам! Цитирай
AccesS Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 гледам да си подбирам кожите и чинелите и не ми се е налагало, нали знаеш че като ги слагаш тия неща убиваш натуралният им звук за който ужким си си пръснал парите, ако една кожа кънти прекалено много това означава че не е е настроена добре, на барабанчето си ползвам рингчето на Ямаха, или купувам кожа с вътрешен демпваш ринг. за касата също. томовете харесвам да ми кънтят в рамките на нормалното и добрият звук. чинелите какво да ти кажа... то затова са чинели. виждала съм да слагат всякакви лепенки , тиксота и незнам си какви подръчни средвтва , еми не ми харесва Цитирай
Anakon Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Аз се кефя звукът от барабаните ми винаги да е натюрлих ако лепя нещо ще е на вратата на стаята ми Цитирай
imperor Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Някога пробвах да слагам демпери на повечето от телата (дунапрени, кечета стиксо, оригинални демпери и к'во ли още не), но на чинели никога не съм пробвал да го правя. Всичко е въпрос на собствено виждане... Моята практика е след като настроя всичко да накарам някой да свири на комплекта ми и аз да слушам отстрани. Кофтито е, че съм левичар, а все деняци сядат да пробват и им е малко или много опако. Ако райда те дразни с обертонове, то бъди сигурен, че те дразни само тебе, защото другите не ги чуват. Ама, от друга страна, ти свириш за себе си и ако те дразни, си е мъка за тебе... Тук единственото, което мога да споделя е, че съм виждал (и съм пробвал) стари кръчмари да слагат синджирче на райда. На стеблото, на което се завива перчатката се слага пръстен (най-често от ключодържател), от който виси ланец, около 35-40 см., така че края му да пада с десетина звена от периферията надолу. Получава се много интересен ефект, но обертоновете са много повече, отколкото самия райд има, защото синджирчето подскача като обезумяло много пъти след всеки удар и яко маже... Интересно е. Ако не си пробвал, опитай, ей така, за майтапа. Цитирай
AccesS Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 това съм го пробвала със синджира, много яко се получава. но не за всеки стил музика е подходящ, инак знам че фирмите даже имат като аксесоар подобна броеница. Цитирай
Katsko Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 хаха!тва със синджира е джазменска изгъзица стара като света! иначе обертоновете се чуват във студио на запис и то много.зависи от музиката,ама аз мноого мразя bright райдове,затуй малко лепя на райда.по-принцип(но не винаги)при добра настройка гадните обертонове изчезват,ама тва зависи от съвместимостта на кожите с вида дърво(като тон).лично аз не слагам по томове когато са добри и избягвам по барабанчето,щото доста се променя звука като сложиш.по ми е интересно дали някой незнаен образ си слага на крешовете нещо? Цитирай
Paliev The Butcher Отговорено Август 11, 2005 Автор Отговорено Август 11, 2005 (Редактирано) Да бе и аз съм слагал синджирче...Аксес...натуралният звук на ЗБТ-то ни ма кефи...пък и не съм пръснал кой зане кви пари за него. Сега съм махнал всякакви лепенки,защото трябваше да записваме ама скоро като се върнат барабаните в мазето ще се наложи да ги налепя пак ако искам да мога ад чуавм нещо друга освен райда Иначе винаги може за някой клип спонсориран от Итонг да лепнем един два стикера на крашовете Редактирано Август 11, 2005 от Paliev The Butcher Цитирай
YtseJam Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Мразим всякакъв вид гафър по барабаните, но намерих в любимото списание един трик, който може да се окаже полезен за някой и съответно го споделям: Цитирай
Recommended Posts