roland_R Публикувано Август 7, 2008 Публикувано Август 7, 2008 Колеги имам ПА 80 и искам да попитам може ли някой да ми обясни как точно мога да си семплирам инструмент независимо дали със клавира или от Ауаве студио, ама инструмента да е с няколко тона , Защото аз го правя но само с един тон и го конвертирам в КСФ формат слагам го и той си тръгва но аз искам примерно 6 ,7 тончета и нз как се прави сабирателен файл ( КМП) на тези тончета и като го сложа в клавира и той да си ги разпознае всичките и да стане един хубав семпъл. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!! Цитирай
kalinpetkov Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 Няма значение как си ги семплирал (с какъв софт), после точно с AWAVE ги подреждаш. 1) в левия прозорец върху COLLECTION десен бутон и избираш new instrument 2) върху new instrument кликаш да излезе layer1 3) върху layer1 десен бутон и Propert. 4) избираш рейнджа върху клавиатурката (нарисуваната) и задаваш кой семпъл да свири там ... повтаря се точка 4 за всички семпли .... ако правиш семпъл с няколко лейъра повтаряш от точка 2 ... след като приключиш със нареждането даваш върху new instrument десен бутон и save instrument as... Там си избираш и за какъв синтезатор ще е семпъла. В твоя случай Korg Triton Цитирай
roland_R Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 АМИ АКО СЛОЖА НЕ ДОСТАТАЧНО СЕПЛЕРЧЕТА ЗА ВСИЧКИ КЛАВИШИ , ПРИМЕРНО ИМАМ ТРИ ТОНА НА ЕДИН ИНСТРУМЕН КАК ДА ГИ НАРЕДЯ НА ВСИЧКИ КЛАВИШИ.... Цитирай
kalinpetkov Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 Както съм написал в точка 4 от предния пост, за всеки от (трите в твоя случай) семплите определяш от къде до къде да свири. Например: Имаш 4 семпъла на бас китара, съответно G, D, A, E Най-ниския ти е Е. Слагаш го на първа октава и му задаваш да свири до G# на същата. От А слагаш семпъл "А", който задаваш да свири до C# втора октава ... ... и т.н. ... схвана ли алгоритъма? Цитирай
kalinpetkov Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 А, и още нещо. Най ниския семпъл независимо какъв тон е, можеш да го разтегнеш до до на първа октава, също и най-високия можеш да го пуснеш да свири до най-високата октава (ако целта е да запълниш клавиатурата). НО!!! Ако разтегнеш много семплите те НЕ ЗВУЧАТ РЕАЛНО!!! Най-хубавите семпли, които съм слушал са семплирани почти на всеки тон и ПОНЕ 4 лейъра за четири нива на динамика (velocity). Цитирай
roland_R Отговорено Август 18, 2008 Автор Отговорено Август 18, 2008 СТРАХОТНО ОБЯСНЕНО КАЛЬО НО ВИНАГИ КАТО МИ ОБЯСНИШ НЕЩО СЕ ПОЛУЧАВА ЕДНО НО ТОВА ПАК СЕГА КАК СЕ ПРАВИ ЗА ДИНАМИКАТА ДА СВИРЯТ 3 РАЗЛИЧНИ ТОНА В ЗАВИСИМОСТ ОТ СИЛАТА С КОЯТО НАТИСКАШ НА АУАВЕ СТУДИОТО ЛИ СЕ ПРАВИ НА СЯКО (КСФ) ИЛИ ОТ ДРУГО МЯСТО .. Цитирай
kalinpetkov Отговорено Август 20, 2008 Отговорено Август 20, 2008 В awave, там където създаваш layers се определя и от каква до каква стойност на velocity да свири дадения layer. Цитирай
Recommended Posts