Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Барабаните не са ми много ясна тема ,за това ви моля да не се смеете много на въпроса ми.

-Може ли някой от вас да ми каже как се наричат чинелите ,които се държат с ръце и се удрят един с друг и имат кожени ремъци за дръжки ? Виждал съм да се ползват в духовите и филхармоничните оркестри .

-Има ли стандартен размер ,който се ползва или са различни диаметри?

-След Зилджиян коя е втората за предпочитане марка чинели?

Приятелката ми е ударнячка(академична) и мисля да и направя някакъв подобен подарък :virtuoz:

Благодаря ви предварително :hello:

Отговорено

Чинелите, които се използват в оркестрите, се наричат... оркестрови. :virtuoz: Биват няколко вида - French, Viennese, Symphonic май, но нямам идея какви са разликите между тях. Sabian имат една серия Moltо, която е именно за оркестрови чинели. Това отговаря и на втория ти въпрос, другата марка е Sabian. Размерите са най-вече 18", но има както 16", така и 19", така и 20".

Доста скъп подарък ще да е това. Успех с намирането. :godbless:

Отговорено

не съм барабанист, но няма ли да е по лесно да си купиш два еднакви чинела(или направо фус капаци) и да им измайсториш дръжки . досега в БГ не съм виждал оркестрални чинели да се продават ей така по муз.магазини. може да питаш в някое читалище където има духов оркестър или в някоя опера, ама малко се съмнявам да си продадат античните ламарини :headbang: успех все пак

Отговорено

драшку не се обаждай където не разбираш, ще те вкарам в касата и ще те почна с двойният педал :D) хаха, гледай си 5-тата струна дето ти липсва..

по темата. преди няколко месеца в музикалмното училище във варна мернах няколко полуизоставени оркестрални чинели, обаче не видях каква марка са. може и да са най обикновени чинели с правени дръжки наистина, може да попиташ дали се продават, тогава щях да си купя безпроблемно от там леко пукнат райд чинел пейст 602 стига да почерпиш даскала по ударни

• 2 weeks later...
Отговорено
Барабаните не са ми много ясна тема ,за това ви моля да не се смеете много на въпроса ми.

-Може ли някой от вас да ми каже как се наричат чинелите ,които се държат с ръце и се удрят един с друг и имат кожени ремъци за дръжки ? Виждал съм да се ползват в духовите и филхармоничните оркестри .

-Има ли стандартен размер ,който се ползва  или са различни диаметри?

-След Зилджиян коя е втората за предпочитане марка чинели?

Приятелката ми е ударнячка(академична) и мисля да и направя някакъв подобен подарък :)

Благодаря ви предварително :hello:

Crash cymbals-са 4инелите които се употребиават в оркестрите.

Suspended cymbals/demek 4ineli na stoika/-4инелите които се употребиават при комплекта барабани.

Да има разли4ни диаметри и сас разли4на големина в зависимост какав репертоар се свири и какав звук тарси диригента.

Зилджиян не е застраховка 4е звукат ще баде добар таикато това зависи от много фактори.

Пробваи paiste cymbals сащто.

ОО ако смиаташ даправиш подарак на ниакои, ощтепове4е в БГ гледаи основно да са нови красиви да блестат и това е нищто пове4е да са опаковани с фирмениа надпис .....защто?! таикато в нашите оркестри по4ти негледат за звук на 4инелите по простата при4ина 4е наи добрите ни оркестри по4ти не разполагат със нещо кои знае какво.

/справка Пловдивска филхармониа едни нови и едни раждиви спукани дават ги отвреме на време на" операта"/

Така 4е всеки един марков 4ифт Crash cymbals ще баде супер подарак за приателката ти.

Успех! :)