s.y.n.t.h Публикувано Юли 28, 2008 Share Публикувано Юли 28, 2008 Интересно ми е какво ви е мнението за тези три синта,всеки представител на аналоговия моделиращ звук на 3 различни държави,и кой от трите бихте избрали и защо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Phreaker Отговорено Юли 28, 2008 Share Отговорено Юли 28, 2008 Вирусът заради total integration Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Roevers Отговорено Юли 28, 2008 Share Отговорено Юли 28, 2008 Virus като че ли е най-предвидим, с най-консервативната представа какво трябва да бъде VA. (BTW, идеята зад "Total Integration" някак предполага, че досега синтезатори от такъв клас са създавали нерешими проблеми при работа с компютър - нещо, което хич не е вярно. По-скоро звучи като "Hardware synth for dummies". Мое мнение.) Supernova - та май e най-гъвкав в класически смисъл, и най-чист и избичен като звук. Но от него нямам преки впечатления. Nord Modular e най-добър за експерименти; не знам дали изобщо трябва да е в тази категория. Със сигурност може да извади аналогов звук, но с такава архитектура ако само се опитваш да правиш аналогови възстановки, е направо безхаберие. Иначе при експерименти много лесно може да ти извади някакви размътени цапаници... Също и извънземни пачове дето в никакъв случай не имитират аналогови. Полифония - много зле; повече за сола, ефекти, единични неща, екстравагантности. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
s.y.n.t.h Отговорено Юли 29, 2008 Автор Share Отговорено Юли 29, 2008 Virus като че ли е най-предвидим, с най-консервативната представа какво трябва да бъде VA. (BTW, идеята зад "Total Integration" някак предполага, че досега синтезатори от такъв клас са създавали нерешими проблеми при работа с компютър - нещо, което хич не е вярно. По-скоро звучи като "Hardware synth for dummies". Мое мнение.)Supernova - та май e най-гъвкав в класически смисъл, и най-чист и избичен като звук. Но от него нямам преки впечатления. Nord Modular e най-добър за експерименти; не знам дали изобщо трябва да е в тази категория. Със сигурност може да извади аналогов звук, но с такава архитектура ако само се опитваш да правиш аналогови възстановки, е направо безхаберие. Иначе при експерименти много лесно може да ти извади някакви размътени цапаници... Също и извънземни пачове дето в никакъв случай не имитират аналогови. Полифония - много зле; повече за сола, ефекти, единични неща, екстравагантности. Аз по-принцип ги имам и 3-те модела,интересно ми беше и друго мнение.За мен най-уникален като звук и възможности е CLAVIA NORD MODULAR,не само че може да имитира перфектно старите аналогови синтове,но е способен да създаде и собствени уникални звуци.Просто там нещата като синтез ми се струват безкрайни,има и FM,и аналогово моделиращ синтез,и какво ли още не,просто може да свържеш всичко с всичко,има над 100 модула,секвенсери,дръм машини и т.н. VIRUS-a също е доста уникален,доста добре влиза като звук в микса на траковете,някак си прави старите звуци да звучат по нов начин,и бас,и lead-овете са уникални,а за SUPERNOVA-та на NOVATION-много чист и дълбок звук,страшен бас и доста възможности като цяло!Звучи ми доста ORBITAL. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts