Jump to content
Българският форум за музиканти

Магазин в гр.Пловдив


Recommended Posts

Здравейте!

 

Имам една стара акустична китара на бащами,и едната струна е скъсана,другата е на скъсване и не е настроена.Ползвах търсачката но не намерих хора имащи моят проблем :).Та къде в гр.Пловдив(магазин) мога да намеря струни и перце за китара.Също така къде мога да намеря информация как да настроя китарата си?

 

Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиваш под часовника на централна поща, обръщаш се към хотел Тримонциум и вървиш само направо докато не се блъснеш в една витрина с китари...

 

Та в този магазин има и струни, перца, кабели, калъфи, кубета и всякакви други работи, за които може да ти дойде на ум, свързани със свиренето на китара.

 

Има и струни за акустична китара. Отиваш в този магазин и казваш, че искаш струни за акустична китара марка Stagg, 10ки (десетки). Това е размерът/дебелината на струните, която ти препоръчвам.

 

Иначе, щом китарата е на баща ти, помоли го да ти обясни как се настройва китарата, като струните от дебела към тънка трябва да са следните тонове - Ми - Ла - Ре - Сол - Си - Ми (или поне интервалите между тоновете да са такива както между тези ноти :P ). Когато някой ти го покаже и приложи на практика е много по-лесно от колкото ако някой тръгне да го пише.

 

Eто

има едно хубаво клипче как се настройва китара.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сваляш си тунер за китара от интернет за компа,пускаш микрофона и го слагаш до китарата и от там на татък тунера ти казва да навиваш или да отпускаш.Това ми се струва най-лесно по въпроса за настройването.За магазини ти казаха,има и други,но този е най-лесно откриваем и по мое мнение най-богат от към избор на струни.Ако смяташ да свириш на китара вбъдеще ти препоръчвам да не си взимаш Stagg.Ако ще е просто да видиш дали ще се получи и български струни биа ти свършили работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз казах Stagg, първо защото ми направи впечатление описанието "стара акустична китара на бащами,и едната струна е скъсана,другата е на скъсване", което ми навява на ума, че става въпрос за някоя занемарена соц-талпа, на която не си струва да се слагат по-скъпи струни. Второ, струните Stagg не са чак толкова лоши, само защото са марка Stagg ;) Изкарват достатъчно време за да оправдаят цената си.

 

Но нека не се отклоняваме в дискутиране на марки струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Ако е за тоя дето се сещам като бях там преди 5-6 месеца имаше 10 китари и 5 кубета ама може да бъркам магазина :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе 10 не ще да са. Има известен брой китари Ибанец, БиСиРич, Корт, май и Ричууд имаше. А на другия край на площада в Разинг Форс има Скуайъри и Джаксъни, така че обикалянето няма да е голямо - иди и виж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нормално. Във всеки един магазин трябва да ти дадат китарата да я пробваш преди да я купиш.

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.