Pwnzorafied Публикувано Юли 26, 2008 Публикувано Юли 26, 2008 Здравейте! Имам една стара акустична китара на бащами,и едната струна е скъсана,другата е на скъсване и не е настроена.Ползвах търсачката но не намерих хора имащи моят проблем .Та къде в гр.Пловдив(магазин) мога да намеря струни и перце за китара.Също така къде мога да намеря информация как да настроя китарата си? Мерси предварително! Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 26, 2008 Отговорено Юли 26, 2008 Отиваш под часовника на централна поща, обръщаш се към хотел Тримонциум и вървиш само направо докато не се блъснеш в една витрина с китари... Та в този магазин има и струни, перца, кабели, калъфи, кубета и всякакви други работи, за които може да ти дойде на ум, свързани със свиренето на китара. Има и струни за акустична китара. Отиваш в този магазин и казваш, че искаш струни за акустична китара марка Stagg, 10ки (десетки). Това е размерът/дебелината на струните, която ти препоръчвам. Иначе, щом китарата е на баща ти, помоли го да ти обясни как се настройва китарата, като струните от дебела към тънка трябва да са следните тонове - Ми - Ла - Ре - Сол - Си - Ми (или поне интервалите между тоновете да са такива както между тези ноти ). Когато някой ти го покаже и приложи на практика е много по-лесно от колкото ако някой тръгне да го пише. Eто има едно хубаво клипче как се настройва китара. Цитирай
bratmito Отговорено Юли 26, 2008 Отговорено Юли 26, 2008 Сваляш си тунер за китара от интернет за компа,пускаш микрофона и го слагаш до китарата и от там на татък тунера ти казва да навиваш или да отпускаш.Това ми се струва най-лесно по въпроса за настройването.За магазини ти казаха,има и други,но този е най-лесно откриваем и по мое мнение най-богат от към избор на струни.Ако смяташ да свириш на китара вбъдеще ти препоръчвам да не си взимаш Stagg.Ако ще е просто да видиш дали ще се получи и български струни биа ти свършили работа. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 27, 2008 Отговорено Юли 27, 2008 Аз казах Stagg, първо защото ми направи впечатление описанието "стара акустична китара на бащами,и едната струна е скъсана,другата е на скъсване", което ми навява на ума, че става въпрос за някоя занемарена соц-талпа, на която не си струва да се слагат по-скъпи струни. Второ, струните Stagg не са чак толкова лоши, само защото са марка Stagg Изкарват достатъчно време за да оправдаят цената си. Но нека не се отклоняваме в дискутиране на марки струни. Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Юли 27, 2008 Автор Отговорено Юли 27, 2008 Мерси на всички за отговорите!!! Цитирай
Чукопад Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 Искам да ви попитам има ли добър избор от китари в този магазин? Цитирай
herflik Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 Ако е за тоя дето се сещам като бях там преди 5-6 месеца имаше 10 китари и 5 кубета ама може да бъркам магазина . Цитирай
abductor Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 Абе 10 не ще да са. Има известен брой китари Ибанец, БиСиРич, Корт, май и Ричууд имаше. А на другия край на площада в Разинг Форс има Скуайъри и Джаксъни, така че обикалянето няма да е голямо - иди и виж. Цитирай
Чукопад Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 А в този магазин дали ще ми дадат да пробвам китарата, преди да я купя? Цитирай
rinti Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 (Редактирано) Ами нормално. Във всеки един магазин трябва да ти дадат китарата да я пробваш преди да я купиш. Редактирано Ноември 24, 2009 от rinti Цитирай
Recommended Posts