7thString Публикувано Август 4, 2005 Публикувано Август 4, 2005 Залепянето ми е ясно- лепилото, скобите, и т.н. Но как се разлепя фингърборда от грифа? Чувал съм, че е свързано с някакво загряване. Айде компетентните да се обадят Цитирай
pacman Отговорено Август 4, 2005 Отговорено Август 4, 2005 Процедурата е малко рискова Линк: http://www.projectguitar.com/tut/removal.htm тук е обяснено достатъчно подробно Кажи все пак защо искаш да разлепяш фборда? Може и да се мине без това... :think: Цитирай
7thString Отговорено Август 4, 2005 Автор Отговорено Август 4, 2005 (Редактирано) Не не не! Не искам! Да не съм луд! Просто ми е интересно. А причините може да са сменяне на шината(truss rod), сменяне на точките и т.н. П.П. баси садизма дето е тая процедура! Редактирано Август 4, 2005 от 7thString Цитирай
pacman Отговорено Август 5, 2005 Отговорено Август 5, 2005 А причините може да са сменяне на шината(truss rod) Хъхъхъ Сблъсквал съм се с подобна проблематика Поради тази причина truss-а на последния ми бас (чиито снимки ще постна в близките дни-в момента го лакирам) е вадим- просто при необходимост го издърпваш за гайката и го оправяш, смазваш или там каквото ще му правиш Цитирай
bluesman Отговорено Август 5, 2005 Отговорено Август 5, 2005 (Редактирано) Един от начините да се разлепи фингърборд е да се загрее .Това става лесно с ютия на слабо или средно положение като се задържа малко и се мести положението но в/у фингърборда се слага парче здрава хартия и от време на време се пробва да се вкара тънък нож между шийката и фингърборда .Това изисква много търпение и внимание. Това се прави с ненатегнат тръс зада се избегне деформация при нагряването. Друг начин е фингърборда просто да се унищожи с рендета и длета защото в някои случаи е неизбежно. Трябва да се знае че всички лепила -поливинилацетатни,алифатни и туткал се разлепват при около 60-70 градуса. Ако китарата е хубава не го правете сами а се доверете на проверен и доказал се лютиер! Редактирано Август 5, 2005 от bluesman Цитирай
Recommended Posts